Pantade bäst i Västerbotten

Pantameras miljötävling Föreningskampen är avgjord. Tävlingen har nu genomförts för tionde året och 2022 upprepade KFUM Satelliterna F04/02 i Umeå/Hörnefors sin placering som bäst i Västerbotten.

Baskettjejerna lyckades samla in 19 684 burkar och flaskor, vilket gav ungefär 20 000 kronor till lagkassan.

I Västerbottens län deltog 44 föreningar och totalt i hela landet deltog över 2 800 föreningar i hela landet i 2022 års upplaga av Föreningskampen som sammanlagt samlade in över 18 miljoner burkar och PET-flaskor. Allra flest  samlade Ljungskile SK som fick ihop 218 600 pantburkar/flaskor.

– Det är fantastiskt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Efter de tuffa pandemiåren med inställda cuper och sammankomster ser vi nu att aktiviteten är i gång igen ute i föreningarna, vilket känns riktigt bra, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera på Returpack.

Under 2023 utvecklas Föreningskampen till en mer länsvis tävling, för att på så sätt göra det lättare för fler mindre föreningar att vinna.

– Att vi på Pantamera kan vara med och stötta det engagemang som finns ute bland svenska idrottsföreningar känns riktigt bra – och det är något som vi kommer fortsätta att utveckla vårt stöd till, avslutar Carita Classon,

Bilden: Tjejer från Hörnefors som samlat pant för KFUM Satelliterna, fr v: Jennifer Hegethorn, Mimmi Hegethorn, Emelie Olsson och Hanna Olsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.