Umeå söker Omars ersättare

Det är ännu inte klarlagt hur allvarlig Omar Krayems knäskada är. Men Umeå BSKT har börjat att se sig om efter en ersättare för sin stjärnguard.

– Vi öppnar dörren och ser oss om på marknaden, säger klubbens ordförande Michael Jalmby tll Bloggen.

Det var i fredags kväll som Omar halkade på golvet i Luleå Energi Arena (bilden), det såg ut ungefär som han ofrivilligt gick ned i någon sorts spagat. Det drog till i hans vänstra knä. Han reste sig, provade senare att göra ett kort inhopp, men hade ont och fick avsluta matchen på bänken.

– Jag har pratat med Omar under helgen, svullnaden har gått ned men han har ont när han går på benet, berättar Jalmby.

Klubben hoppas att Krayem ska komma till läkare under måndagen. Bland annat behövs en röntgenundersökning.

– Men om det nu är en ledbandsskada så tippar jag att han blir borta i tre veckor, säger Jalmby.

Tre veckor är lång tid för liganykomlingen som bygger mycket av sitt spel runt Omar Krayem. Tre veckor kan innebära att stjärnan missar sex matcher. och under den perioden har Umeå på schemat hemmamatcher både mot Örebro och Nässjö som tippas vara hårda konkurrenter i tabellens nedre del.

Samtidigt som de medicinska frågorna utreds jobbar Umeå BSKT på att snabbt hitta en tillfällig ersättare på positionen som pointguard. Det går inte att lösa till tisdagens hemmamatch mot Borås. Men sedan?

– Det vore bra om en ny spelare kunde vara med i vår bortamatch mot Södertälje (11 oktober), det skulle i så fall ge en match tillsammans med laget innan vi har Örebro hemma (14 oktober), säger Michael Jalmby.

En kommentar

  1. Pingback: Nykomlingens mardröm – stjärnan borta i flera veckor | Basketsverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.