Eftersnack i Umeå

Efter premiärsegern hemma mot AIK Basket var det inte några särskilt höjda ögonbryn. Ny liga, ny coach, nytt lag – alla spelare utom två i Udominate hade aldrig spelat match i sporthallen på Gammlia. Knappast någon hade förväntat sig en promenad i parken och jättesiffror på resultattavlan.

– Lag kommer hit för att visa att de vill fälla ett större lag och vårt jobb går ut på att besegra dem i långa loppet, säger Umeå-lagets coach Julian Martinez Alman.

Att spelet hackade mellan varven och att Udominate fick ihop hela 26 turnovers kommentar han så här:

– Vi var lite stressade av situationen med första matchen hemma. Stora spelare gör enkla saker. Att vi hade 26 bortkastade bollar berodde på att vi gör en hel del ologiska saker. Totalt var det en match med bra intensitet, men i ligan kan alla göra poäng eller stoppa dig från att göra poäng om du inte är koncentrerad.

Udominates nya center, tyskan Lisa Koop, 197 centimeter, slet ner 11 offesniva returer + 4 defeniva, samt gjorde 9 poäng. Allt detta på 22 minuter 8då hon fick lite minskad speltid med fyra foul).

– Returtagningen var väl okej. Men det var en match där nog alla kände av att det var hemmapremiär och vi hade onödigt mycket turnovers, säger Lisa Koop.

TV: Höjdpunkter från matchen

Mer läsning (Plus): Nerv i premiär med tre mot en

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.