Inför rättegången: ”Inte världens ände”

Udominates amerikanska stjärnguard Tiffany Brown gjorde en toppmatch i första EEWBL-kvartsfinalen uppe i Luleå.  Innan returmatchen kommande måndag – ska hon upp i Umeå tingsrätt på torsdag, åtalad för grovt rattfylleri.

Är det inte svårt att spela samtidigt det där vid sidan av planen?

– När det är basketmatch tänker jag bara på det och undviker att fundera på rättegången. Men det är första gången jag ska inför rätta så den dagen kommer jag säkert att vara nervös.

– Folk gör misstag, det är inte världens ände. När det är matchdag koncentrerar jag mig på spelet basketboll, säger Tiffany Brown.

Mer läsning: Brown ”Folk gör misstag”

Om första kvartsfinalen mot Luleå, där Tiffany Brown levererade 19 poäng och 7 returer säger hon:
– Vi gjorde en bra comeback i slutet av matchen, minus fyra poängs förlust är ändå något som går att ta med sig. Men vi måste genomföra nästa match på bättre sätt.

I Luleå var det som vanligt rejält tryck. Udominate har flera spelare som inte tidigare känt på detta. och det blev någon teknisk foul (Brianna Kiesel) i frustration när domslut upplevdes gå till Luleås fördel.

– Luleå har bra publik och det är en härlig atmosfär att spela i, vi klarade ganska bra att hålla ihop det, nästa gång får vi se till att hålla ned antalet fouls vi drar på oss, säger Tiffany Brown.

x x x x x

I personundersökningen som gjorts inför rättegången framkommer bland annat att klubben Udominate Basket internt har bestraffat sin stjärnspelare för händelsen i november månad.

”En ekonomisk uppgörelse har gjorts mellan Brown och arbetsgivaren som en åtgärd efter brottet. Summan har av Brown framställts omfatta cirka två månadslöner för Browns räkning”.

Mer läsning: Så straffas basketstjärnan

Vad Umeå tingsrätt kommer fram till för dom i målet mot Tiffany Brown kan dröja ungefär en vecka efter rättegången. Där återstår att se vad bestraffningen blir.

Om Tiffany Brown döms för grovt rattfylleri riskerar hon fängelse, men vid ”särskilda skäl” kan påföljden i stället bestämmas till skyddstillsyn eller villkorlig dom kombinerat med samhällstjänst.

Kriminalvården anser att hon uppfyller de generella kriterierna för att utföra samhällstjänst, vilket hon även har lämnat sitt samtyckte till.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.