Favorit i repris

Det blir en favorit i repris i NBA-finalen. I natt vände Golden State Warriors underläge (som mest med 15 poäng)  i ”game 7” på bortaplan och vann mot Houston Rockets med 101-92. Därmed 4-3 i matcher.

Avgörande i semifinalen blev trepoängskyttet. Steph Curry (27 poäng, 9 returer, 10 assists, 4 steals) och hans kompisar samlade ihop sig och träffade 16 av 39 försök från trepoängsland (41%). Hemmalaget Rockets hade det knepigt i avgötrandets stund, träff endast på 7 av 44 (16%). Ridå.

NBA-finalen 2018 spelas därmed mellan Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers – precis som 2015, 2016 och 2017.
Warriors tog titeln 2015 och 2017, Cavs triumferade 2016.

Man kan lugnt säga att det är tufft spelschema i NBA-slutpselet, efter vinsten i Houston har GSW mindre än tre dygn på sig att förbereda första finalen hemma i Oakland, den spelas natten mot fredag svensk tid). Och vi snackar rejäl belastning på stjärnorna, i semifinalens game 7 spelade Steph Curry, Kevin Durant och Draymond Green alla 44 minuter…

I Europa är vi vana vid uttalanden om att det gäller att spela för fullt i 40 minuter. Nu har NBA lite andra regler med perioder på 12 minuter. Så Steph Curry säger; ”Basket spelas i 48 minuter och det spelar ingen roll hur dåligt vi spelade, hur många skott vi missade – det fanns alltid tid att vända det. Andra halvlek var otrolig. Vi är glada att vara tillbaka i finalspel”.

Tillbaka i finalspel – som vanligt – är LeBron James. Han står nu inför sin åttonde raka NBA-final (med klubbarna Miami Heat och Cleveland Cavaliers). Bra finalgaranti på den gubben – undras vilken klubb som lägger upp det avtalsförslag (ett maxdeal på fem år skulle kosta typ 205 miljoner dollar, alltså runt 1,8 miljarder svenska kronor) som krävs för att få nyttja LeBrons tjänster.
Superstjärnan blir till sommaren ”free agent” och kan välja klubbadress. Envisaste ryktena spekulerar kring Los Angeles Lakers.

Höjdpunkter från game 7 med Golden State Warriors

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.