Klart: Nya tag i Europa

Coach Adnan Chuk har varit på och när han skrev på för fem nya år i Norrköping Dolphins så anade vi väl alla att hans önskan om Europaspel skulle uppfyllas.

Nu är det officiellt att svenska mästarlaget är anmält till Champions League.

–  Naturligtvis jättekul att spela internationellt igen, det är ju mästarlagets uppgift att spela Champions League. Att ett Norrköpingslag spelar i Europa betyder mycket för staden, säger Dolphins ordförande Mattias Ottosson till klubbens hemsida.

– Fantastiskt! Klubben har gjort ett bra jobb och vi fortsätter på rätt väg. Det är ett naturligt steg då vi förtjänat platsen på planen och detta är viktigt för föreningen och svensk basket, säger guldcoachen Adnan Chuk.

Norrköping får inleda sin utmaning i Europa med kvalspel för att försöka ta sig in i gruppspelet i Champions League. Lottningen sker i juli månad.

x x x x x

En silly season-notering är att schweizaren Jonathan Dubas lämnar Norrköping Dolphins. Den försvarsstarka forwarden missade stor del av förra säsongen inklusive slutspelet med Norrköping på grund av knäskada. Nu har Dubas klart med ny klubb – som blir Union Neuchâtel i Schweiz. Klubben presenterade övergången på sin facebooksida i dag torsdag vid lunchtid .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.