A3 föll mot Alvik

Ligasöndag med möte A3 Basket Umeå – Alvik Basket.

Matchen slut: A3 Umeå-Alvik 82-88.

– Det positiva är att vi ändå gör 82 poäng, det negativa är att vi inte spelar försvar och släpper in 88. Vi har läxa att göra och mycket att jobba på, summerar A3-coachen Janne Enjebo.

– Som vi spelar i slutet måste vi göra redan från början. Men just nu är vi i en svacka som inte är liten. Kommande helg har vi slutspel i Svenska Cupen, förhoppningsvis blir det två nyttiga matcher för oss, det är bara att jobba på och hoppas det vänder, säger Janne Enjebo.

Mer läsning: ”Mästarlag som kört fast”

Alviks seger med sex poängs marginal innebär att laget nu har inbördes plus på A3 Basket.

På läktarplats i Umeå Energi Arena fanns Luleå Baskets coacher Robin Sandberg och David Nilsson – för att spana in motståndare i kommande helgs cupslutspel där Luleå på hemmaplan ställs mot Alvik i sin semifinal. I den andra semifinalen möts Högsbo och A3 Basket.

Matchfakta SBL dam
A3 Basket Umeå-Alvik Basket 82-88 (20-23, 16-29, 23-19, 23-17).
Umeå: Tiffany Brown 17, Alyssa Lawrence 16, Lajahna Drummer 12, Danielle Elvbo 10, Sandra Hansson 8, Nathalie Fontaine 7, Tamara Radocaj 6, Sofia Pelander 4, Jelena Ivezic 2.
Alvik: Shanity James 22, Elin Ljunggren 21, Klara Lundquist 15, Paula Juhlin 14, Tova Sabel 11, Anna Stern 5.

x x x x x

Bloggens matchrapport söndag:

En första notering är att Alvik inte har med Janel McCarville (sjuk),  hon har heller inte spelat i de senaste matcherna (skada) så gästerna har samma lag som de haft på sistone. A3-laget är också samma som senast, den som saknas är Isabelle Edholm.

Av uppvärmningen att döma är Alviks spelare rejält taggade. Särskilt då Shanity James och Klara Lundquist – som inte var med i lagens förra möte då Umeå vann borta mot Alvik med två pinnars marginal.
Märkligt nog har hemmalaget sett ganska lojt ut på uppvärmningen. det är mer jogga omkring än spring. Återstår att se om revanschlustan (efter svaga insatsen i Luleå) visar sig efter uppkast.

 A3 startar med: Tiffany Brown, Danielle Elvbo, Sandra hansson, Nathalie Fontaine och Lajahna Drummer.
Alviks förstafemma: Klara Lundquist,  Anna Stern, Paula Juhlin, Shanity James och Elin Ljunggren.

Första perioden: 20-23.
A3 missar sina första anfall. Fyra raka skott som inte är nära. Alvik gör första poäng genom Juhlin. På det Ljunggren tvåa. And One.
På tavlan 0-5. Japp, detta påminner lite om Umeås klena start uppe i Luleå. A3:s nolla spräcks av Elvbo – som fått chansen i startfemman. Brown får i en layup på en av många chanser som Alvik faktiskt släpper till. Men A3 är 2 av 8 i början. Alvik oj, nya bjudningar. Fem turnovers nästan i rad. Fontaine och Hansson gör poäng.
Efter fyra minuter har vi 8-8. Efter fem minuter 11-10. A3 har bytt in Tamara Radocaj, Jelena Ivezic och Alyssa Lawrence.
den sistnämnda kan inte stoppa betydligt mindre Klara Lundquist som gör 11-14. Även Sofia Pelander in.
Offensivt är A3 ungefär som tidigare – risiga. Även närskott missas. Laget är 5 av 15 från golvet.
Alvik till 11-16 via nya straffkast.  Det blir även 11-18. Foulfördelningen är 6 på hemmalaget. 1 på bortalaget. Mest självförvållat av A3 som inte tar bra försvarspositioner. Humöret är också emot A3. Tiffany Brown tycker sig blocka ett skott, domarna säger foul. Brown protesterar. Då är det teknisk foul och plötsligt står A3:s lagkapten på tre foul efter åtta minuters match. Riktigt uselt av en lagkapten. Foul totalt 8-1, massiv ledning för A3. På tavlan är läget 13-23.
Via Pelander och Radocaj och Alvik-missar (James är bara 1 av 5) får A3 chansen till sista skott i Q1. Hemmalaget ”frälses” på buzzern av Elvbo som drar i en trepoängare från hörnet. Sett till prestation är 20-23 smickrande för Umeå-gänget.

Andra perioden: 16-29.
A3 har defensiva bekymmer – som när Elvbo hamnar under korgen mot Ljunggren, hon tvingas foula och Ljungggren sätter sina två straffar. Alvik har luftat Nina Baresso, Sylvia Leth och Tova Sabel. A3 når 24-25 efter poäng av Radocaj och Ivezic. Timeout Alvik och coachen Fotios Ioannidis vill se bättre koncentration. A3 har endast en startspelare inne – det är Elvbo. Två och en halv minut in i Q2 kommer Fontaine tillbaka in.
Oj, Paula Juhlin och Alvik är starka i offensiv returtagning – det leder till en trea av Lundquist. 26-32. Trea Ljunggren 26-35.
Oj, fortsatt lekstuga under hemmalagets korg.  Alvik tar hand om alla returer. Det står 9-22 i antal returer. På tavlan i mitten av andra perioden 28-38 och timeout av Janne Enjebo. Direkt efter turnover Umeå och Alvik kan spela snabbt uppspel med i princip två spelare ensamma mot korgen. Alvik springer och A3 joggar knappt hem. 28-40.
Det blir 28-44. Plus 16 poäng är största ledning så långt. Dags för ny A3-timeout.
Att döma av kroppsspråket tycks Enjebo säga ”vad håller ni på med”.
Svaret sett från läktarplats är väl ungefär ”dålig inställning, dålig koncentration, klent försvar och slarv”.
Alvik går tungt på fem spelare – A3 roterar mycket mer. Ändå springer gästerna mer.
Alvik spelar smart och effektivt, blir det inte poäng nära korgen så blir det straffkast. A3 får inga stopp alls. 33-50 noteras.

Läget i halvtid: 36-52.
Efterlyses:
Någon sorts försvarsspel. A3 Umeå släppte in 92 poäng senast uppe i Luleå. Nu har laget lyckats med konststycket att släppa in 52 på en halvlek mot Alvik. I returer står det 14-28.

Tredje perioden: 23-19.
Kanske har A3 hittat något i omklädningsrummet under pausen. Bättre intensitet och snabba uppspel. Hemmalaget tar sig till 49-60 i mitten av tredje och då är det timeout Alvik. Fontaine lägger i 51-60 och på det får Umeå tillbaka bollen efter turnover Alvik. Full attack mot korgen och Elvbo får två straffkast. Båda sitter för 53-60. Alviks största ledning var +18 poäng.
Paula Juhlin stoppar blödningen med ett trepoängsskott. Anna Stern trea för 53-66. Umeå tappar bollen. Sabel får fri lejd ända till korgen. 53-68. Det gick fort för gästerna att ta tillbaka initiativet.
För A3 blir det i slutet av Q3 inhopp för Alvik-fostrade Kristina Jansson Udekwu.

Läget inför sista: A3-Alvik 59-71.
A3 har inget distansskytte, laget är 1 av 11 från trepoängsland. Alvik har fina 6 av 13.

Fjärde perioden: 23-17.
På tvåpoängsförsök har Alyssa Lawrence fått i en del i andra halvlek, Som skottet till 61-71.
Två A3-felpass senare är läget 61-76. Hemmalaget skulle behöva spela enklare.
Tiffany Brown får lite flyt, ett hoppskott och sedan en layup med bonuskast. Då är det 66-76. Tid kvar sex och en halv minut.
Hoppla, drummer sänker en trea för 69-76. Sedan enkla poäng för James under A3:s korg. Drummer lyckas missa ensam med Alviks korg.  Brown däremot får i en ny layup. 71-78. Tid kvar fyra och en halv minut. Umeås timeout.
I andra halvlek spelar A3 faktiskt basket. Alvik missar att göra inkast på fem sekunder. Umeå boll. Drummer gör poäng.
4 min kvar: 73-78.
Stulen boll – Brown springer in 75-78. James missar skott. Fontaine stoppas.
3 min kvar: 75-78.
Drummer foular James, det är två poäng. And One. Missar bonuskastet.  75-80. Umeå missar nästa anfall.
2 min kvar: 75-80.
Ivezic foular. Två straffar för Anna Stern. Hon sänker båda. 75-82. Alvik bra foul. Boll från sida bara för A3.
Men Alvik-spelare Ljunggren håller fast Umeå-spelare innan bollen ska in. det betyder osportslig foul. Elvbo får i ett av två kast. Umeå får behålla boll från sida. Lawrence gör poäng och foulas. Juhlins femte foul.
Straffen missas – men A3 tar offensiv retur. Missar skott, vinner boll igen. brown missar avslut.
1 min kvar: 78-82.
59 sek kvar – A3 foul mot James. Två kast att vänta. Första går i. Andra miss. 78-83. A3 kastar bort nästa bollinnehav.
Timeout och 55 sekunder kvar. Tiden håller på att rinna ut för hemmalagets försök till comeback.
Men i basket är det inte över.
A3 stjäl bollen och Lawrence kan lägga i 80-83.  Timeout Alvik. 43 sekunder kvar. A3 måste foula för att stoppa klockan.
Klara Lundquist tar straffkast, sänker båda för 80-85.
A3 går för poäng under korgen då Brown försvaras så hon inte får utrymme för någon trea, men Fontaine missar närskott mot samlat Alvik-försvar.
Ny A3-foul. Nya kast Alvik som kommer att vinna. Klara igen. Säker. Då är det 80-87. Bara 19 sek. kvar. Timeout, den sista för A3.
Lite oklart hur taktiken är här. Kanske ett försök att minska gapet med tanke på inbördes möten? (A3 vann med två poäng borta).
A3 missar i alla fall närskott. Ny foul.  Alviks James få i ett kast. A3 går in under korgen igen. Pelander två poäng.
Tre sekunder kvar. Timeout Alvik. Gästerna vill ta sista skottförsök. Men det blir inget av det.

Matchen slut: A3 Umeå-Alvik 82-88

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.