Klart: Het premiär Luleå-Umeå

Svenska Basketligan dam har spikat taktiken inför säsongen 2020/2021. Enighet rådde vid möte mellan ligaklubbarna och förbundet.

Säsongen ska starta i början av oktober och innehålla 22 omgångar (möten hemma/borta för de tolv lagen) – spelet ska komma igång även i ett läge utan publik och taktiken är lagd om det skulle bli nödvändigt med ett nytt Corona-stopp.

Premiäromgången är schemalagd till lördag den 3 oktober – med ett utbrutet undantag:
Heta norrderbyt Luleå-Umeå som ska avgöras torsdag den 1 oktober.

– Vi ser väldigt mycket fram mot att möta svenska grundseriesegraren, säger A3 Baskets klubbdirektör Lotta Enjebo, med en passning efter att det aldrig blev något slutspel våren 2020…

Mer läsning: Rivalmöte i premiär med Corona-taktik

I princip ska SBL dam spelas under helgerna, dock med vissa undantag. Umeå kommer att spela sina hemmamatcher företrädesvis på lördagar med uppkast klockan 17:00.
A3:s hemmapremiär ska ske lördagen den 10 oktober mot IK Eos från Lund.

Om det skulle uppstå ett läge med ny Corona-våg i höst och eventuellt nytt spelstopp är det bestämt att i så fall ska höstmatcher undan för undan flyttas till våren.

– Om vi av någon anledning inte kan spela de första matcherna under hösten, så kommer de att flyttas och läggas till sist i grundserien under våren. Vi gör inte om ligan utan kommer i ett sådant läge att rucka på match för match, förklarar Lotta Enjebo.

I skrivande stund har Umeå inte en enda spelare klar för 2020/2021.

– Vi har bra diskussioner med flera svenska spelare men har ännu inte signat någon. Det kan bli riktigt blågult… men vi får se hur det landar, redovisar klubbdirektör Lotta Enjebo.

Vad gäller Fiba Eurocup 2020/2021 räknar A3 Basket med att köra vidare och avvaktar vad internationella förbundet ska komma fram till för upplägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.