Silly: Ska assistera på ön

Visby Ladies har klart med en ny pointguard direkt från college i USA. 23-åriga Jayde Christhoper, 173 cm, utmärkte sig på Boise State genom att leverera massor av målgivande passningar. Faktiskt näst bäst i NCAA division 1 på assists. Givetvis låter det imponerande att endast stora collegestjärnan och draft-ettan Sabrina Ionescu hade fler assists.

– När jag såg Jayde så fanns det plötsligt inte några andra alternativ. Hon är ”one of a kind”. En av få spelare som kombinerar effektivitet och fart med show. Att Jayde väljer oss istället för en stor klubb i Europa är ett bra betyg. Hon kommer med största sannolikhet att hamna i en av de stora ligorna i Europa efter sin rookiesäsong. Nu är det bara att hoppas att vi får ta in publik på matcherna i höst så många kan njuta av denna    artist, säger Visbys Anders ”Leo”Pettersson i ett pressmeddelande.

Visbys nyförvärv snittade drygt åtta assists per match under sitt sista år på college. Skyttet var dock inte lika vasst med sju poäng per match och 28 procent träff från trepoängsland. Hon blev inte draftad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.