Inför Umeås SM-kvart 2:3

Hemma vann A3 Basket Umeå en rysare med 83-82. På söndagen väntar andra SM-kvartsfinalen mot Södertälje. Då på bortaplan för Umeå-laget.
– Det blir säkert en ny tuff drabbning, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

Umeå-laget reste ned till Södertälje i god tid.
– Vi har tränat en timme i Täljehallen på lördagen, vi har tolv spelare med och alla kan spela så det är bra, säger Janne Enjebo.

I förberedelserna inför match 2 ingår givetvis noggranna studier av filmen från match 1.
– Vi har gått igenom alla spel och är förhoppningsvis bra förberedda. En del ändringar ska vi göra men i grunden är det ingen svår matematik – det gäller att få fler stopp och försvara trepoängslinjen bättre och att sätta fler skott i anfall, vi hoppas att vi ska kunna förbättra vår skottprocent.

En annan given sak för Umeå är att vårda bollen bättre än i första mötet – då A3 hade 17 turnovers.
– Vi räknar med att Södertälje kommer att spela tufft inne i färgen och det gäller att göra bättre val för att undvika att forcera egna turnovers, säger Janne Enjebo, som avslutar;
– Det finns en bra tro i laget och vi ska vara redo.

Södertälje BBK har pressen på sig att vinna i Täljehallen för att säsongen inte ska vara slut.
– Det är hemmaplan, det är hemmakorgar och det är ändå på nåt sätt lite skillnad att spela hemma än borta, så jag tycker ändå att vi har en liten fördel. Vi vet att vi kan slå dem, det visade vi att vi kunde, nu spelar vi på hemmaplan där vi har en bra känsla – det gäller bara att förvalta det. Det är vinna eller försvinna och vi vill göra en så bra match som möjligt, vi vill stå på toppen där så att det blir en tredje avgörande match i Umeå på onsdag.
säger SBBK-coachen Joakim Lantto till klubbens hemsida.

Uppkast i Täljehallen är klockan 14:00 söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.