Kvartsfinal-tipset

Dags att kika på och tippa SM-kvartsfinalerna

Så här ser matchserierna ut:
Södertälje (1) – Umeå (8)
Norrköping (2) – Köping (7)
Borås (3) – Nässjö (6)
Luleå (4) – Jämtland (5)

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher och ska dra igång från 21 april.

Match 1:
Onsdag 2021-04-21, kl 18.04: Norrköping Dolphins – Köping Stars (Stadium Arena)
Onsdag 2021-04-21, kl 20.04: Södertälje BBK – Umeå BSKT (Täljehallen)
Torsdag 2021-04-22, kl 18.04: BC Luleå – Jämtland Basket (Luleå Energi Arena)
Torsdag 2021-04-22, kl 20.04: Borås Basket – Nässjö Basket (Boråshallen).

Man skulle kunna inbilla sig att slutspelet är uppdelat i norra divisionen och södra divisionen.
Vinnaren Södertälje/Umeå går till semifinal mot Luleå/Jämtland. Och alltså Norrköping/Köping vs Borås/Nässjö.

Här är Bloggens tips och genomgång:
Tips: Södertälje – Umeå 3-1 i matcher.
Analys: Ligaettan SBBK inleder med två raka hemmamatcher och är dundermegafavorit att svepa hem den här kvartsfinalen mot åttan Umeå. Som det verkar på uppgifterna från Södertälje ska handskadade Viktor Gaddefors inte medverka i SM-kvarten, men det återstår att se ur det blir med den saken under seriens gång. Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea är förberedd på att motståndarlaget kan skicka fram allt de har.  I grundserien vann Södertälje tre matcher med stor marginal, det var i decembermötet i Umeå som spänningen levde länge innan SSBK på bortaplan säkrade 96-90. Bloggen får i alla fall för sig att ”nya” Umeå en lyckad dag kan knipa en match mot smarta rutinerade SBBK.

Tips: Norrköping – Köping 3-1 i matcher.
Analys: Dolphins var nära att ta hem grundserien, men har såklart inga problem att leva med kortare resa i matchningen mot Stars. Sett till grundserien var det fyra tuffa möten lagen emellan, Norrköping vann alla fyra – även om det vid det tillfälle som skrevs 101-100 i efterhand blev konstaterat som ”fel” vinnare då sista skottet egentligen kommit för sent. Det är historia nu – men kommer säkert att tagga Köping.  Hur som helst är Dolphins det bättre laget och det kommer ett ge utslag i serien. Adam Ramstedt är en vinnande faktor  och totalt sett har ligatvåan fler verktyg i lådan.

Tips: Borås – Nässjö 3-0 i matcher.
Analys: Har ni skyttefest, eller? Alla i Borås kommun kan skjuta treor, ligalaget har hållit snudd på 40 procent i grundserien och det har gett högst poängsnitt av alla lag med 92,44 poäng per match. Nässjö får det jobbigt att försvara sig. I grundserien tog Nässjö en av fyra matcher – givetvis på hemmaplan. Bloggen tror hårt på tre raka för Borås som har en växel mer i den här serien, inte minst då för att en klassig kille som Andreas Person kan komma in från bänken.

Tips: Luleå – Jämtland 3-2 i matcher.
Analys: Det klart maffigaste serien i kvartsfinalrundan. Två hemmastarka norrlag ska göra upp och tipset är att det blir match ända in i kaklet. I grundserien lyckades BC vinna en gång i Östersund och det gav 3-1 i inbördes möten. Genom åren har Jämtland haft knepigt med en del spöken inblandade just mot Luleå – men alla minns också kvartsfinalen 2019 då ”Älgarna” ledde av coach Torbjörn Gehrke vann femte avgörande inför drygt 2200 häpna åskådare i Luleå Energi Arena. Bloggen tror på revansch för Luleå inför tomma läktare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.