Tufft i Leksand

Leksand har en ny storvärvning på gång. Enligt Aftonbladet har klubben gjort klart med Tom Lawson, närmast från KHL, och kommer att presentera honom snart.

Det kan inte vara så kul att spela i Leksand alla gånger. Tänk Joacim Eriksson, han har som 19-åring gjort världens succésäsong och leder målvaktsligan i hela allsvenskan med sina 93,15 i räddningsprocent. Då värvar klubben helt plötsligt in en KHL-målvakt lagom till kvalserien. Tufft att få det beskedet.

Dock lär ju Timo Leinonen sticka när Lawson anländer, men ändå. Det är ju ingen dussinmålvakt man värvar.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Monica Lundqvist

    Detta är ett sätt att stärka upp en målvaktssida som är väldigt känslig. Leinonen har varit skadad länge,det har inte funnits något alternativ om Jocke Eriksson skulle bli skadad. Se bara hur enkelt det var för Rögle i kvalserien i fjol när de satte Leksands (även allsvenskans) två bästa backar ur spel för mer eller mindre resten av kvalet, Anti Jussi Niemi och Janne Huokko. En kvalserie är kort och man har små marginaler.Självklart måste man ha en bra andremålvakt. Det måste väl vara bra med konkurrens även för Jocke? Räkna inte bort Jocke. Alla har chansen. Särskilt med Strömberg i båset.

  2. Anders Lindgren

    Det börjar väl bli Leksands signum nu för tiden, att värva in spelare bara för värvandets skull. Jag kommer aldrig glömma stackars Eddie Läck. Om jag inte minns fel så började han två säsonger i rad som etta och gjorde det galant. Ledde målvaktsligan med oerhört bra stats och var stabiliteten själv. Sen efter ett tag in på säsongen värvade man ena gången Belfour och den andra gången Myllyniemi. Det känns ibland som att man tänker mer på att värva kända namn och få in mer intäkter, än att gå upp till eliten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.