Lögnen är SDs vapen…

Det är oförskämt att ljuga folk mitt upp i ansiktet – och tro att man kommer undan med det. Det är lägsta nivån på ett beteende. Sedan att M, KD och L är så rädda att tappa regeringsmakten att de säljer sina själar för att svansa runt Jimmie Åkesson. För visst är väl Jimmie är en man som man ska tycka synd om? Hans SD-parti (grundat av en nazist) blir hela tiden förtalade på det grövsta sätt. Hela tiden orättvist behandlade – snyft…

Hela den här regeringskonstellationen är sjuk. Från början till slut. Ingen vågar snart tala klarspråk. Man kan älska lögnen mer än sanningen, men lögnen har sitt pris.

Vi är alla fria människor. Även om vi är förtryckta. Det finns ingen, ingen som kan ta ens själ ifrån en. Inte genom hot, inte genom lögner, inte genom våld.

Varje människa har sitt lilla ljus – och om alla låter det lysa klart…

4 kommentarer

  1. Villy Hansen

    Håller gränslöst med dig. Likt flera andra länder i historien är det partier till höger som för att få regeringsmakt lyft fram ett fult högernationalistiskt parti. I Sverige kan det inte vara någon som missat att det tack vare KDML är orsaken till att SD i praktiken har ett avgörande inflytande på regeringen.

    Min besvikelse känner inga gränser över hur den moraliska kompassen för både politiker och icke politiker bortser helt slagits ut.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Ska bli intressant att följa politiken fram till valet 2026 – vad kommer att hända? Blir SD ett minne blott?

  2. brorson

    Problemet med nutida svensk politik är att det inte längre finns någon vänster. Du är kanske fortfarande vänster. Men du är så vitt jag vet ingen politiker – och har väl aldrig kunnat räknas till den politiska vänstern. Tror inte heller att du kan räknas till kulturvänstern, men verkar dock stå den nära. Kanske kan du karaktäriseras som känslomässig vänster. Som avskyr den politiska högern på känslomässiga grunder. Inte på realpolitiska grunder. Är du säker på att SD ljuger? Kan du ge några exempel? Det är kanske andra som ljuger, som har ljugit ihop att SD ljuger? Alla partier slirar väl på sanningen? Är SD värre än andra?

    Har du tänkt dig ett samhälle, där alla – och i synnerhet politikerna – är så rädda för att säga något som kanske inte är riktigt sant, så att de inte vågar ha några egna åsikter. Skulle det vara en fungerande demokrati? Det tror jag inte. Skulle du platsa i ett sådant samhälle? Det tror jag inte. Du verkar snarare var en av de sista entusiasterna, som står till vänster. Det behövs fler sådana som du. Därmed inte sagt att du har rätt i sak. Utan för att du bryter mot den ”konformismens tystnad”, som Olof Palme klagar på. Verkar som om dagens sossar försöker förtränga vetskapen om att han någonsin har funnits. Han försvarade ju både kärnkraften och den svenska neutraliteten.

    Att åka runt i bilkaravaner med palestinska flaggor för att hylla Hamas´ mord på israeliska judar och skråla ”From the river to the sea” är inte riktig vänster. Det är nazism, som palestinska barn har indoktrinerats med och infiltrerat den politiska f.d. vänstern. Begreppen höger och vänster har bytt plats i svensk och europeisk politik.

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      För mig är Socialdemokraterna det parti som jag kan rösta på och vara stolt över. Inte för att de gör allting rätt, men mera rätt än övriga partier. De lade grunden…

      Palmes ord klingar än idag: ”…Jag är en demokratisk socialist med stolthet och glädje. Jag blev det när jag for omkring i Indien och såg den fruktansvärda fattigdomen fast en del var oerhört rika, när jag for runt och såg en ännu mer förnedrande fattigdom, på sätt och vis, i Förenta Staterna, när jag som mycket ung kom öga mot öga med kommunismens ofrihet och förtryck och människoförföljelse i kommuniststaterna. När jag kom till nazisternas koncentrationsläger och fick se dödslistorna på socialdemokrater och fackföreningsmän.
      Jag blev det när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som bröt marken för demokratin i Sverige, när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som lyft landet ur fattigdom och arbetslöshet med 30-talets krispolitik. När jag själv fick vara med och arbeta för ATP och fick möta de privilegierades socialistkampanjer när vanliga löntagare ville trygga sin ålderdom, för det var det ni höll på med då…”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.