Skyttedal lämnar KD i Louboutins Kate – prisklass ca 8 000 riksdaler

Av , , Bli först att kommentera 9

När ska vi få nog av Skyttedal och Busch? För att travestera till Daniel Sjölins väldigt träffsäkra svar till Erik Gallis artikel Erkänn ni hatar vackra människor, citat”  Folk vill ofta prata ingrepp med mig och då får jag höra om andra skäl till varför de låter bli. Det handlar om moral, säger de. En slags stoicism. ”Jag är bättre än det där.” Eller ett ansvar. ”Vilka budskap sänder jag till mina medmänniskor?” ”Vilken värld lever vi i om jag inte får ha mina kråksparkar?” Ibland kommer det ”klyftiga” ”visdomar” också, typ ”utseende spelar ingen roll”. Det är det dummaste jag hört. Utseende spelar skitstor roll, alla vet det. Alla tycker att det är jobbigt att bli slapp, tjock och osynlig. Alla är rädda för att matchningarna på Tinder ska bli allt färre, att tiden ska springa om dem.”, slut citat.

David Sjölin: Ja, Galli – du är snygg men måste du vara stygg? fritt citerat ”Att kritisera skönhetsoperationer är alltså inte nödvändigtvis att vara avundsjuk, utan också att i all välmening komma med det estetiska rådet att inte försöka gömma en gris under en ny matta.”…”De (Galli och hans vackra väninnor) har misstagit det faktum att deras mindre tilldragande inre, kanske rentav frånstötande dryghet och självupptagna elakhet, fått folk att tycka illa om dem?”.

Skyttedal fotograferas i sina Louboutins Kate med röd sula – de nya skorna hon tänkt använda i valrörelsen – ett par f**k you-dojor. Nu blir det inte så (snyft). – Det skulle vara mina valrörelseklackar, säger Skyttedal.

Det har varit glad ”Alla hjärtans dag”. Och jag antar att alla singlar firat sig själva med röda rosor och enpersonsmiddagar på restaurang, ivrigt skrollande på Instagram för att se alla lyckliga par som strösslar röda rosor och myser tillsammans med tända ljus. Vilket hyckleri. Nej, Thomas di Leva hade rätt en gång för länge sedan. ”Vem ska jag tro på, tro på, tro på när, tro på när allt är såhär. Och ingenting vi nånsin med nåt menar”.

Det gäller i politiken och i privatlivet. Det inre och det yttre. Pengarna och moralen. ”Och ingenting vi nånsin med nåt menar”.

Jag har plöjt igenom alla gamla Beck-filmer…

Av , , Bli först att kommentera 8

Ja, även de med Gösta Ekman som Beck. Förutom ”Mannen på taket” med Carl-Gustaf Lindstedt är det regissören Kjell Sundvalls Beckfilmer de bästa. Tempot, ja, allt egentligen. De senare Beckfilmerna har långa sekvenser av biljakter och utfyllnad. Sundvalls filmer har en helt annat täthet. Annars är polisseriernas serie nr 1 ”I mördarens spår” (Prime suspect) med Helen Mirren. Jag har sett alla säsonger flera gånger och jag kommer att se dem igen. Hoppas jag.

När jag åkte på Ultrabussen idag (vilket jag gör rätt ofta) tillbaka hem efter barnbarnets innebandymatch kände jag plötsligt en ömhet för Umeå, vad staden gör. Att mycket fungerar bra. Vårt universitetssjukhus, lokaltrafiken, polisernas kamp mot prostitution, att vi ännu är en liten storstad – men med mindre problem än i de större. Att det finns en Umeanda. Man behöver inte vara Björkövenfan, man kan verkligen tycka om Umeå ändå. Det finns en robust kraft. Som en familj vars medlemmar man inte träffar varje dag, men när det kniper så vet man att hjälpen är nära…

Allt det jag skriver just nu – är sant…

Av , , Bli först att kommentera 8

Ni vet, åsikter kan ändras. Man kan tycka annorlunda en dag och sedan en annan dag ändrat uppfattning lite grann. Det kan också kallas utveckling 🙂

Expressens Mats Olsson skriver om Arne Hegerfors ”Det finns så många citat, eller floskler, som tillskrivs Arne men det verkar som om de flesta är överdrivna eller helt enkelt påhittade och jag struntar i dem. Minnet av honom är raka motsatsen till vad vi ser i dag, när gravallvarliga män och kvinnor timme ut och timme in analyserar frisparkar och slagskott som om det handlade om hjärnkirurgi eller filosofisk religionshistoria.” Så sant.

Arne Hegerfors, vilken härlig och humoristisk människa. Förr var sporthändelserna lika delar sporten som kommentatorn. När jag bänkade mig framför Vinterstudion för ett par helger sedan och såg Kristoffer Jakobsen bli tvåa i slalomtävlingen i Kitzbühel var det spännande så klart, men hade Plex kommenterat hade jag även bitit på naglarna och haft hjärtklappning.

KD-cirkusen går vidare. Och vi små gräsrötter läser om månadslönerna som EU-parlamentarikerna kan kvittera ut och förstår att det spelar ingen som helst roll vilket parti man företräder, för pengar och makt är allt. Man undrar också om moderaterna kommer att krympa och sedan försvinna helt i takt med samarbetet med SD.

Och vem har tutat i oss att vi måste operera om hela kroppen för att duga? Människor blir skadade och en del dör av sviterna från operationsborden på plastikkirurgiklinikerna i jakten på något som aldrig kommer att uppnås – perfektion. När det enda man egentligen behöver är en eld där man kan sitta och grilla en korv ute i det fria. Men jag har läst att det som var inne 2023 är ute 2024 och tvärtom. Trendspaningar överlag verkar vara att egoism, Kardashians, dyra middagar och fina kök är helt ute. Inne är att se naturlig och rynkig ut, dricka öl, äta husmanskost och inte berätta högt och brett om man någon gång gjort en god gärning. Gör allt gott i det tysta och skryt inte – typ. Var återhållsam och håll det mesta inom dig. Om man håller ut kan man plötsligt en dag bli helt inne utan att göra någonting…

Sunt bondförnuft har lämnat människan…

Av , , 8 kommentarer 12

Kanske fanns det bara i bondesamhället. Nu när influencers och alla som pratar högt och brett hyllas tycks allt förlegat. Skrik ut din agenda och alla lyssnar. Jag är immun. Som en ensamvarg strövar jag i sanningens spår. Lyssnar och tänker. Tänker att jag äntligen ska läsa pocketutgåvan av Simone de Beauvoirs bok ”Det andra könet” på nästan 800 sidor eller så ta genvägen med Andrev Waldens ”Jävla karlar” prisvinnande Augustbok.

Ja, jag gjorde det. Sträckläste den en kväll. Är jag imponerad? Tänker jag på August Strindberg och Doris Lessing? På Tjänstekvinnans son och Marta Quest? Är vi befriade från tidigare genialitet när vi gör nytt? Mina ord är ingenting att fästa sig vid. Att bräcka August eller Doris är inte möjligt, men kan ändå ord och uttryck betyda något?

Varför är Donald Trump ännu älskad? Varför, varför? Så ensam känner jag mig i världen att jag måste köpa två Billy-bokhyllor i färgen blåsvart, som enbart är på tillfälligt besök. När jag nu inte gillar DT. Inte heller JÅ. Sverigedemokraterna är inte demokrater. Lyssnar och tänker. Fast det betyder ingenting, vad jag tycker – om jag tror att somliga döljer sin agenda i tjusiga kostymer eller att vi tappat vad vi tror på.

Dessutom är jag emot kungahuset. En förlegad institution som enbart befäster att ingen någonsin kommer att mötas på lika villkor. Ja, en gång var vi adel, präster, borgare och bönder. idag är prästerna borta, men bönderna står fortfarande på sista plats. Kungahuset och adeln är fortfarande en klass för sig. Man får inte säga du till en kunglighet. Det säger väl allt?

Annars är allt bra. Omväxlande 25 grader kallt och snösmocka 🙂

Reviderad: Jag sträckläste under en kväll boken ”Jävla karlar” – inte ”Det andra könet” på 800 sidor 🙂

Kvinnor blir modiga – när de har grått hår?

Av , , Bli först att kommentera 4

Det började när skådisen Andie MacDowell (ni vet, hon från Fyra bröllop och en begravning) dök upp (troligtvis på röda mattan) med ett grått hårsvall. Hon deklarerade (märk väl, fritt citerat av mig från flera tidningar) att hon slutat färga håret. Hon hade gett upp kampen mot naturens obevekliga lag. Idag är hon hyllad som modig. Många andra kvinnor har sedan dess gått i hennes fotspår och blivit helt gråa. De är också väldigt modiga. Jag har däremot aldrig hört talas om en man med grått hår som är väldigt modig på grund av just det. Modiga män bestiger K2, ser ut som Arnold Schwarzenegger eller Hulken och kör Formel 1. Men en kvinna som är gråhårig är numera modig. Jag är fortfarande kvar i förnekelsestadiet. Jag vill inte bli modig. Funderar på att färga håret knallrött. Bli oppositionell.

Det sägs att i krig och kärlek är allt tillåtet. Om alla människor blev pacifister och vapenvägrare skulle det inte finnas några krig. Det gäller även i Ryssland, Ukraina, Israel och palestinier. Krig tillhör det onda. Gör människor till soldater och offer – som det inte var meningen att vara. Varför ska man kategorisera människor? Kan man inte bara enas om att när människor är goda – är det gott. När människor är onda – är det ont.

Matteus 22:36-40
”Mästare, vilket är det viktigaste budet i Moses lag?” Jesus svarade: ” ’Du ska älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt förstånd.’ Detta är det första budet, och också det viktigaste. Det näst viktigaste liknar det första: ’Du ska älska din medmänniska som dig själv.’ De här två buden sammanfattar allt som Gud har sagt genom Moses lag och profeterna.”

Det är ungefär som elden – som människan har använt sig av ca 1 miljon år. Beständig. Ser likadan ut då som nu. Som kärlek och hat. Det gäller bara att välja sida…

Trump och SD – rätt så lika egentligen…

Av , , 5 kommentarer 9

Varför pudla när man kan ljuga? Det är klart, innan Trump hade många före honom använt lögnen som försvar och anfall. Även med bildbevis, säg emot, helt enkelt blåneka.

Du skall icke ljuga. Det är mäktiga ord. Varje liten nödlögn sätter sig i bakhuvudet och känns rätt så illa. Så känner nog gemene man (och kvinna) – men att göra lögnen till en strategi? Som SD? Nej, jag menade inte så. Ni missförstod. Ni läste inte rätt. Jag menade inte SD. Fattaru?

Nej, vi missförstår inte – alla vet nog i själ och hjärta vilket parti SD är. Vissa gillar det, andra gör det inte. Och jag kan säga – att jag gör det inte.

SDs mål är att slå isär vårt fina land, Sverige, så att alla står mot alla. Men det är många som ser igenom fasaden. Att skylla allt på invandrare är så lågt. Att högersidan i politiken på riksnivå har tagit SD under sina vingar visar sig nu vara ett helt fel drag. Kvinnor och storstadsbor flyr från moderaterna och det skulle inte förvåna mig om både liberalerna och KD åker ut från riksdagen vid nästa val. Det måsta kännas tungt att tappa sin själ. För vad? Fattaru?

Älskade barn…

Av , , Bli först att kommentera 8

Det är lättare att plocka upp ett skräp om dagen
än att ge ett barn lärdom om lagen
inte skjuta, inte spränga
inte vilja se människor hänga

Du lilla barn
hur växte du upp
vad fick dig att vilja ge upp
meningen om livet
allt det rymmer

Vad fick dig att ta vapnet i hand
och redo att skjuta
hade du någonstans att gå
spela rundpingis eller
idrotta varje tisdag
med trygga vuxna

Förstod någon dina behov
att få vara
bara ett oskyldigt barn…

Porrindustrin urholkar människors hjärtan…

Av , , 1 kommentar 7

Ibland brukar jag tänka att om alla människor tog ansvar för sitt space på jorden och lät andra människor vara ifred, med andra ord inte utsätta dem för brott, skulle jorden vara ett paradis. En enda människas gärningar kan förstöra livet för så många andra. Kropp, själ och ande hör ihop – vi kan inte separera något från de andra och är en skada själslig får kroppen ont – om kroppen skadas dör något på insidan.

I Aftonbladet kan man läsa om porrbaronen bakom Onlyfans som tjänar miljarder på amatörernas sexvideor. Citat: ”Den ukrainsk-amerikanske affärsmannen Leonid Radvinskij, 40, hade länge lyckats hålla sig utanför strålkastarljuset även om han varit i porrbranschen sedan början av 2000-talet. Det blev det ändring på 2018 när han köpte upp miljardbolaget Onlyfans. Det var britten Tim Stokely, 39, som 2016 grundade plattformen, som går ut på att användare prenumererar på andra användares inte sällan sexuella bilder och filmklipp. Efter att Radvinskij tagit kontroll över Onlyfans skulle fenomenet komma att explodera i användarantal – inte minst på grund av pandemin när många tvingades vara hemma mer än vanligt.

Sedan dess har intresset för Onlyfans fortsatt att öka. Under fjolåret mer än fördubblades antalet användare till 188 miljoner personer – som följer mer än tre miljoner innehållsskapare. Och Radvinskij har tjänat storkovan på plattformen, där kontoägaren får 80 procent av sina intäkter, medan Onlyfans tar 20 procent. Prenumerations­kostnaderna ligger på mellan omkring 55 och 550 kronor i månaden och bara sedan 2020 har Radvinskij dragit in mer än 500 miljoner dollar – nästan 5,5 miljarder kronor – från Onlyfans, skriver Business insider.”, slut citat.

Irena Pozar skrev i AB en mycket tänkvärd artikel om Linda Skugge-debatten, citat: ”Onlyfans må ha räddat Linda Skugges liv, men de har förstört många andras. Det är inte rimligt att det nonchaleras för att profilerade skribenter tycker att det är lite uppfriskande med medelålders kvinnor som gör porr. Jag hatar Onlyfans. Jag hatar sexindustrin. Jag hatar exploateringen av kvinnors och barns kroppar. Jag hatar de som får det att handla om fråga om kroppslig autonomi och kvinnlig frigörelse. Jag hatar att Skatteverket beskattar prostitution. Jag hatar att Linda Skugge har ont. Jag hatar att kvinnor fortfarande förväntas ta till sin sexualitet i tider av djup kris. Ingen säger det högt men det är så. Gud, vad jag hatar det.”, slut citat.

Unga tjejer utnyttjas på Onlyfans, unga killar i drognätverken – och kanske stämmer det att pengar är roten till allt ont.

Hat är ett starkt ord – men i det här fallet är det helt rätt…

Kapten Klänning och offren han lämnade bakom sig…

Av , , 1 kommentar 6

Göran Lindberg, den före detta polischefen och rektorn på Polishögskolan, som var en känd profil för jämställdhetsarbete och föreläste om mäns våld mot kvinnor, men bakom kulisserna en sexförbrytare, våldtäktsman och sadist. I P3 Dokumentär får man hela historien berättad för sig. I slutavsnittet säger en av de utsatta att, fritt citerat: ”Är man i den situationen att man säljer sex för att få pengar till grejer eller missbruk, så även om man inte varit utsatt för något övergrepp så kommer man att bli det – det är viktigt att bryta innan det är för sent.”

I dokumentären finns även autentiska intervjuer med Lindberg där han framhåller jämlikhet och rättvisa mellan könen. Han låter helt övertygande. Inte minsta svacka på rösten och som sidoinkomst har han föreläsningar om jämställdhet. Han binder ibland sina offer, unga tonårstjejer och har även kontakter som deltar i övergreppen. En dubbelnatur. Han får kontakt med barnen på nätet och får dem att bli rädda. Har en väska med handbojor och sexleksaker på tjänsterummet, besöker Apoteket för att hämta ut Viagra. Han stämmer träff men en flicka på ett konferenshotell i samband med en föreläsning. Hotellrummet kommer sedan att bli föremål för en brottsplatsutredning.

Han talade inför FN, både i Genevé och New York. År 2002 fick Lindberg priset Framtidens man av Uppsala kommun. Han var även sakkunnig åt Jämställdombudsmannen. Planer fanns för en föreläsning med namnet ”Vem i hela välden kan man lita på?” på en idrottsmässa för tjejer i samma veva som han greps.

Igår kollade jag på filmen ”The girl with the Dragon Tattoo” med Daniel Craig och Rooney Mara i huvudrollerna (som Mikael Blomqvist och Lisbeth Salander). Den obehaglige advokaten Bjurman påminde om allt man fått veta om Göran Lindberg.

Göran Lindberg driver idag en hästgård.

Under ytan…

Ur brev till Harriet Bosse, 3 augusti 1905

Av , , 2 kommentarer 5

Någon delade följande utdrag ur ett brev från August Strindberg till Harriet Bosse (hans tredje och mycket unga fru – förmodligen efter separationen) häromdagen:

”Kära Barn,

Åter hemma på Karlavägen!  Hur många gånger har jag sagt farväl till denna våning och fått stanna!
Allt sig likt, ifrån din lilla bambustol i tamburen, der jag brukade ta af dina galoscher…
Visst är Ni välkomna till middag den 16e!/…/
Sommaren erfarenheter lärde mig! att jag måste tänka på mig sjelf, och jag icke skall förfalla…förgås är ett intet!
Lefva ett skugglif som lefvande, det står man icke ut med!
Här är mörkt och regnigt, såsom vi stadsbor önska det! Höst!”

Visst är det vackert skrivet!
Sommaren erfarenheter lärde mig! att jag måste tänka på mig sjelf, och jag icke skall förfalla…förgås är ett intet!
Lefva ett skugglif som lefvande, det står man icke ut med!

Put that in your pipe and smoke it. Kanske är historia meningen med livet? Inte vad som är framför oss, utan det som var. Som ett pussel. Att skrolla igenom programmen i Öppet arkiv på SVT Play och känna igen alla program, att se 70-talsaffischerna och höra musiken, exakt komma ihåg spänningen under Björn Borgs Wimbledonfinaler, veta att nu är bara en blek kopia av ett då – när man var ung och levande. Lefva ett skugglif som lefvande, det står man icke ut med! 

1905 var Strindberg 56 år. Sommaren erfarenheter lärde mig! att jag måste tänka på mig sjelf, och jag icke skall förfalla…förgås är ett intet! Har ni bokat träningskortet på gymmet? Proppat kylen fyll med grönsaker och frukt? Sett dokumentärerna på Netflix om livsmedels- och opiodskandalerna i USA?

Strindberg dog 63 år gammal i magcancer. Hans sista ord lär ha varit, citat: ”Jag har gjort upp mitt bokslut med detta livet. Nu finns intet personligt mer kvar.”

Han skrev romaner, noveller, pjäser och målade. Lefva ett skugglif som lefvande, det står man icke ut med!…