Är Romina Pourmokhtari stark kvinna eller AI-robot?

På Europaparlamentets sida får man förklarat vad AI är och hur det används, citat: ”AI är en maskins förmåga att visa människoliknande drag, såsom resonerande, inlärning, planering och kreativitet.”

Påminner en del om Sveriges klimat- och miljöminister. Göran Persson var ju en ljummen bris i jämförelse med hur styvnackat Pourmokhtari resonerar och uppträder. Inte minsta tillstymmelse till självkritik efter Klimatpolitiska rådets årliga rapport att Sverige är på väg att missa klimatmålen citat ordförande Åsa Persson: ”Handlingsplanen är inte en plan för att nå varken Sveriges klimatmål eller EU-åtagandena, och ansvaret för att nå målen skjuts över till nästa mandatperiod.”

Annars inväntar jag just nu Alex Schulmans svar i DN på Jonas Gardells text i Expressen om att Schulmans trauman är de största i Sverige. Kanske tog det mest för Gardell när Schulman skrev krönikan ”Jag blir generad av Jonas Gardells vördnad för statsministern”. Vilket föranledde Gardell att scrolla igenom Schulmans texter som citat, ”Han skäms mest hela tiden. Han är sekundärskammens okrönte kung! Eller också gråter han. (han gråter VÄLDIGT ofta)”, slut citat.

Och så går våra liv i skuggan av skribenters, makthavares och kändisars offentliga meningsutbyten. Vi litar på att våra demokratiskt valda politiker vill det bästa för Sverige och moder jord och inte att man ser sin roll som minister i en regering enbart som en smart karriärväg. Var är visionerna? Är det en sänkning av bränslepriserna/dieselpriset med 5,50 kronor vid pump eller finns det något större vi och vår framtid kan sätta vår tro till?

Och en statsminister som så till den grad trivs med mingel och strålkastarljuset att han till och med dyker upp i Solsidan med hela familjen på Fredde och Mickans sons studentskiva. Men det lär väl inte hamna i historieböckerna…

En kommentar

  1. brorson

    Romina är en ung kvinna, som blivit minister vid alldeles för låg ålder, men trots det är väldigt duktig. Åldern har betydelse, för vid högre ålder har man erfarenhet av att somligt inte har blivit som man trott och kanske t.o.m. själv har haft fel. Men vilken ålder är då lämplig, när även 40-åringar uppträder som om de vore barnrumpor (försvarsministern!). Och statsministern, som just fyllt 60, bär sig åt som han vore en 5-åring, som springer på kvarterets alla barnkalas. Klimatpolitiska rådet bör läggas ner. Vi har ju en regering, och det är den som ska styra landet. Och vi har en opposition, och det är den som ska kritisera regeringen, om den inte styr landet bra nog. Klimatpolitiska rådet är ett forum för politiska extremister, som borde fundera på innebörden i ordspråket ”Över klimatet råder endast Gud”.

    Det hedrar Romina att hon inte tror att hon är Gud. inte ens Guds profet, som Greta tror att hon är. Människor kan påverka klimatet bara marginellt och lokalt. I övrig påverkas klimatet av krafter, som människor inte kan påverka, såsom den föränderliga solaktiviteten, jordens avstånd till solen (jordbanan är nästan cirkelrund, men alltså nästan), energier från yttre rymden, jordaxelns lutning (polcirkeln, som under istiden gick vid Mälardalen, flyttas för närvarande 14 cm norrut per år), landhöjning och landsänkning, kontinentalplattornas rörelser samt de föränderliga havsytorna. Atlantens och Indiska oceaneanens sammanlagda ytor växer mer än Stilla havets yta krymper.

    Världshaven sammanlagada volym bör ju därmed öka, så att de rymmer er vatten utan någon havsnivåhöjning, i synnderhet om de djupaste havsbottnarnas sjunker. vilket är troligt eftersom jordskorpan är tunnare under haven än under land med dess höga berg. Vi vet nu genom genom nya studier av den skrivna historien och arkeologiska fynd från tiden dessförinnan, att köldperíoder växlar med värmepreiioder i cyklar om drygt 500 år, varför vi sedan mitten av 1800-talet befinner oss i början av en ny global värmeperiod. Att den, dess början, råkar sammanfalla med industrialiseringen. torde mer bero på slumpen än på mänsklig påverkan.

    Den s.k. miljörörelsen har startat krig mot naturen och offrar miljön för klimatet, som de offrar för sin självpåtagna roll som klimatgudens pristerskap. I stället för att samarbeta med naturen och utnyttja de nya möjligheter som klimatförändringar för med sig, såsom dem marginellt ökade koldioxidhalten i atmosfären – som tvärtemot vad klimatextremisterna har ljugit ihop, har gjort jorden grönare. Såg och hörde en intervjus med en uppländsk bonde, som med dennes åkrar i bakgrunden, sa: ”Jag har inte sett någon klimatförsämring. Jag ser en inkomstförbättring”.

    Tyvärr släpar politiken efter de senaste rönen. Först nu, när klimatalarmismen börjar ifrågasättas, börjar politikerna agera som om apokalypsen (jordens undergång) vore nära. Även Romina, som jag tycker är mycket mänsklig i sin ungdomliga naivitet, har en del att lära sig. Unga människor har en tendens att tro att det mänskliga vetande är fullbordat med det som de själva just har fått lära sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.