Jag blir mörkrädd !

Jag blir mörkrädd , förtvivlad, frustrerad och mycket mycket orolig när jag idag kan läsa om hur den socialistiska majoriteten har beslutat kring kommunchefen Magnus Haglund.

Mörkrädd när jag ser hur socialisterna hanterar rättsäkerheten för en anställd, mörkrädd, frustrerad och förtvivlad när man vänder en arbetsmiljöfråga mot ledande kommunalrådet till att helt plötsligt gälla kommunchefen! Det kallas PROJICERING .

Arg över att socialisterna hänvisar till att man inte har förtroende för kommunchefen utan att ange några grunder för detta.

Orolig för Nordmaling som med största sannolikhet förlorar en mycket kompetent kommunchef men som också riskerar att förlora ytterligare duktiga chefer.

Ledsen för att inte någon/några inom det socialdemokratiska partiet har sagt "BASTA" nu får det vara nog! Man kan ju undra hur S tänker när duktiga S-politiker lämnar sina uppdrag.

Sedan har jag till råga på allt fått veta att man kallade till detta personalutskott igår utan skriftlig kallelse. Vad är det för fasoner?

Socialisterna, det socialdemokratiska partiet och (V)ildarna har tyvärr agerat på ett sätt som gett negativ genklang i hela detta avlånga land! Tyvärr!

4 kommentarer

  1. Miss Minnalainen

    Vilka är dessa ”socialister” som du pratar om? Jag är socialist men jag känner inte alls igen mig i den här beskrivningen. För med socialister så måste du mena alla socialister i hela vårt avlånga land?

  2. Maria Lundqvist-Brömster

    Jag skriver om situationen i Nordmalings kommun och den majoritet som styr dvs S och politiska vildar som lämnat vänsterpartiet. Synd att de inte lyssnade på sina mycket kloka vänsterpartikamrater som inte delade deras åsikt om kommunchefen. Vänsterpartiet har förtroende för kommunchefen. Tyvärr så kommer inte vänsterpartiet att ha någon ledamot i kommunstyrelsen eftersom de politiska vildarna vägrar att lämna sina platser. Synd med tanke på de nordmalingsbor som röstat på vänsterpartiet.

  3. Herregud

    Miss Minnalainen, jag tycker det är relativt tydligt i inlägget att de socialister hon menar är de i styrande ställning i Nordmalings kommun. Var det så svårt för dig att se?

  4. Håkan Rombe

    Att ha socialister som arbetsgivare är inte alltid någon höjdare. Det bevisas ännu en gång. Av vad jag förstått så här på bekvämt avstånd är att Ulla-Maj Andersson inte förstår rollfördelningen mellan politiker och tjänstemän. När hon får kritik för det gräver hon sig bara djupare ned i skyttegraven och i det nedgrävandet deltar även representantskapets ordförande. Att politiker inte ska börja detaljstyra tjänstemännen och lägga sig i HUR arbetet ska utföras tillhör kommunskolans ABC. Värst blir det när politiker börjar härja bakom ryggen på kommunchef och förvaltningschefer och dirigera och skälla ut folk. Förvirringen blir total. ”Vem är min närmaste chef” blir en fråga som ingen riktigt till slut vet rätta svaret på.För sin egen säkerhets skull kanske anställda till slut svarar, ”kommunalrådet”! Politiker har nog med sjå att hinna sköta sina huvudåligganden. Nämligen sätta upp mål, finansiera verksamheten och fortlöpande kolla måluppfyllelse och ekonomi samt i de fall nämnderna är myndighet fatta slutliga beslut. HUR verksamheten skall organiseras och utföras sköter tjänstemännen som för det mesta har den kompetens som krävs och som de styrande politikerna ytterst sällan besitter. Annars skulle väl politikerna ifråga kunna konkurrera om toppuppdrag med hög lön. Det är här en del politiker med växande tuppkam och politiken som levebröd tyvärr börjar se sig som supertjänstemannen som begriper bättre än alla andra HUR verksamheten skall utföras. Politiker bli vid din läst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.