En vinter som känns genuin och just sådär riktig.

Mjo, det är väl sammanfattningsvis något sådant vi har fått nu då. Snön ligger vit längst gator och torg, undantaget gatstensslingorna i centrala stan då, som åtminstone än så länge står pall och håller nollan mot minusgraderna och snöfallet. Hur känner jag mig? Sisådär, inget vidare, sagt med ungefär samma komiska ton som en figur på ett av spåren på första Jakten på underorden-skivan. Nåväl, är antagligen få som kan relatera, men så står det i v f. Humor el inte, bitter el sisådär. Snön har som det ser ut kommit för att stanna några månader, och det är väl inte mer än att man får försöka så gott det går att leva med det. Jag tänkte att jag skulle bidra med nån mysig vinterbild, även om jag är av den karaktär att jag överlag _avskyr_ såväl julfirande som snöfall. Stekhet sommar och betongblock får det gärna vara för min del, så kan tomten åka upp till Narvik så länge. Nåväl, jag fann i alla fall en halvmysig bild ute på nätet, som jag så att säga re-bumpar á hotlink.

 

 

Så, det där är väl ungefäre n sådan vinterårstid som de allra flesta suktar efter. I all ära, nu har ni då något att hålla hårt i. Jag har å andra sidan i ett ganska dystert tecken uppmärksammat alla årstidsrelaterade trafikolyckor. Det stod visst i VK så sent som idag att – paraciterat – 2009 sägs bli det mörkaste trafikåret på en hel evighet. Jag fortsätter invänta sommaren, och allt gott som förhoppningsvis kommer med den.

Imorgon är det onsdag, dan före dan. Begravning ska jag gå på. En gammal vän har tynat bort på tok för tidigt. Sorglig värld vi lever i, där sådant kan hända. Nåväl. Jag är ivf miljömedveten (och utan körkort) så jag ämnar cykla ut till Röböcks kapell där cermonin ska hållas. Det som häckar mig är att jag tycker mig minnas att köpta blommor vissnar efter bara 20-30 minuter utan vatten. Måtte jag hitta nån blomsteraffär ute på Teg då, för om jag ska köpa en blomma i stan och sedan cykla ut till Röbäck så kommer den ju bergis att vara vissen när jag anländer, och det skulle ju kännas ganska trist. Jo. Så är det.

Hoppas alla har en trevlig jul i varje fall, så får vi nu se vad årets sista vers har att bjuda på. Förhoppningsvis blir 2010 ett rekordbra år på alla sätt och vis. Botniabanan slår (förhoppningsvis) upp för passagerartrafik frampå hösten, så helt illa pinkat ska det väl inte kunna bli. Man får hoppas…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.