Helt makalösa mängder snö.

Godmorgon, goddag och godmiddag.

Nu har snön fallit i helt kopiösa mängder. Jag ska ta vacker sked och medge att det blev rätt sent ikväll. Dollhouse, för det mesta.

Sådär vid tretiden när jag ämnade ta ut stegen över gärdet och krypa ner med min älskade lilla familj, blev jag tagen innan sängen, för att uttrycka mig så. Porten här nere såg först ut att komma att stå blockerad av den enorma mängd snö som fallit. Dock var det fråga om pudersnö, så det var mest ett slags lufthinder. Dock fick jag i princip vada fram genom snö längst den femtio meter långa sträckan mellan våra krypin. Helt sanslöst. När skulle första plogbil dyka upp på Ålidhem? Ja, nu vid närmare eftertanke var plogbilarna antagligen redan vida utspridda över stan. Kan t.ex. tänka mig att gång- och cykelvägen längst med E4 mellan stan och Ersboda var högt prioriterad. Jössus, att tänka på nämnda slinga för tankarna cirkus två år bakåt i tiden.

Så, ny dag. söndag. En helt vanlig söndag, that is. Ingen allhelgona~ eller dylikt, utan bara den helt vanliga gammal hederliga röda veckodagen i allmanackan. How classic. Vi tänker ta en tur med Klara i pulkan idag. På Ålidhem ligger snön fortfarande som ett helt bisarrt täcke runt gårdar och gärden.

Plogbilarna har antagligen redan varit här, fast deras söndagsfrekvens räcker inte riktigt hela vägen för att råda bot på detta här. Nu bara när jag skulle upp i porten stod grannarna och benskyfflade puder. Bra det, antagligen blir det ingen höjdare om det slår om så att en halvmeter pudersnö förvandlas till en isklump utanför dörren. Tänk svärdet i stenen.

Nåväl. Jag låter återkomma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.