Dagens tidningspers.

Tjosan — igen.

Ja, jag samlar då på två magasin. Det första är Rocky, den mest briljanta serietidningen genom tiderna. Den andra är Kingsize Magazine, nordens största hiphopmagasin. Dessa två kommer med ungefär samma frekvens, det vill säga det går cirkus två nummer per tre månader, ungefär. Vidare sagt, trots att jag är medveten om fördelarna med att prenumerera, så envisas jag med att springa runt och jaga lösnummer vareviga gång det är dags. Och när är det dags?

Det varierar litegrann. Kingsize är lurig, de anger inte när nästa nummer ska komma ut utan man får knalla in på kingsizemagazine dot se med jämna mellanrum för de ligger nämligen ute med en bild på senaste omslag där. Lite av en PR-ploj per se, kan tänkas. Nåväl. Rocky är simplare, i varje nummer står det med tjock tydlig stil över en fjärdedel av en helsida  "Nästa nummer ute <datum>" i bakpärmen, så då vet man ungefär när man ska ställa agendan i luren på att tjuta.

Så, idag tyckte jag att det var dags att springa på tidningsrunda, när jag vet med mig att båda tidningarna ligger ute med nya nummer. Jag skulle ju ändå ner på stan för att köpa USB-förlängningen, så då kunde jag väl likagärna klippa tidningarna där. Press point inne i MVG-gallerian är faktiskt riktigt välsorterade när det gäller tidningar, vilket är begripligt i o m att det är deras specialitet. Nåväl. Hör nu och häpna, jag fann ingen Rocky på hyllan där den brukar stå. Milda makter. Det var ganska mycket folk i butiken (på stan överlag, ska tilläggas, flängig dag för folk, tydligen), fast jag tog min tid i väntan på service. Så kom jag då fram till kassan. Jag låtsades för enkelhetens skull som att jag inte visste vilken hylla Rocky vanligtvis höll hus på, mest för att försäkra mig om att dom inte ställt om eller så.

Nåväl. Han pekade på hyllan där jag just varit, och tillade att om den inte fanns där så var den antagligen slut. Men men, kunde dom ta in extra nummer? Nja, det var inte riktigt hans departement (han var tydligen bara en extraknäckande expedit), fast han trodde att det kunde vara så illa som att tåget hade gått om det inte stod några exmplar ute. Han frågade vilken frekvens tidningen brukade utkomma med. Jag sa då att den kom sisådär 1½-varannan månad ungefär. "Tjaaa, men då har du nog ett nytt nummer snart", kläckte han ur sig, som att jag skulle skina av tjusning. I och för sig sa han det ju i all välmening, fast ett nytt nummer skulle ju vara det allra sista jag ville. Jag har nämligen lyckats med konststycket att inte missa ett enda lösnummer av dessa tidningar på nu dryga två år, och jag har tänkt att hålla den nollan.

En gång var det nära, fast då lyckades jag få en otroligt snäll kvinna på Edmont att skicka mig nåt överblivet exemplar av senaste Rocky. En stor elogé till henne, appropå det. Nåväl. De hade i alla fall Kingsize, så jag köpte den för hundralappen jag tagit ut på nedre plan (OBS! Press point tar ej kort) och villade ut, förbi kaffestolarna på Coffehouse-baren, och vidare ut. Nåväl, när jag ändå var här kunde jag väl kika runt lite. Kanske hade jag tur. Jag gick helt spontant in på Konsum City. Och tro det eller ej, en hel hyllrad med Rocky – senaste numret.

Jag cyklade belåten hem, med båda tidningarna i ryggsäcken.
Min dag var gjord!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.