Det fick istället bli Ubuntu 9.10!

Mjo, häromkvällen satt jag ju och skulle slänga in Kubuntu på min — snudd antika — bärbara dator. Det gick åt fanders. Nåt hårdvaru-issue skulle jag tippa, eller bara oflax. Hursomhelst, under installen blinkade skärmen frenetiskt (vi snackar EP-framkallande flimmer) så jag tordes helt enkelt inte fortsätta. Var först hyfsat övertygad om att det skulle bli samma visa med Ubuntu, fast gav det ändå ett försök, och det skulle visa sig värt.

Så, ungefär två dygn efter min installation är jag ganska nöjd. Har kastat in sshd-server så att jag kan ansluta till lillisen från varän i världen jag befinner mig, och försökt pilla till det så att den inte suspendar eller annat djävulskap som jag stänger locket. Har faktiskt försökt få den att inte utföra någon action alls när jag stänger locket, då de interna rutinerna för "gammal hederlig" screen blank har pajat ihop(?) så att en sån action snarare som regel än undantag medför att man måste starta om. Nåväl. Det ser iaf rätt finemang-finfint ut nu, så. Allt gött.

Det tråkiga då? Tjaa, Supermarket vid Ålidhems Centrum hade slut Sushilådor när jag knallade in vid halv sju-tiden, vilket iofs var lite att förvänta. Färsk fisk går ju i regel tidigt på dagen, så det var my bad, som inte var ute i tid. Nåväl. En förkylning har jag också dragit på mig. Det sägs ju att svininfluensan har dragit över så jag hoppas och antar att det rör sig om en "vanlig" förkylning. Känner mig iaf riktigt risig i slemhinnorna osv. Gah, vitlök och c-vitamin. Weee!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.