Christina Harrefors, Umeå

Apropå mordet på Carolin Stenwall …

så är det naturligtvis alldles förfärligt hemskt och avskyvärt att hon blivit mördad på väg till en anställningsintervju. Alla mina sympatier går till Carolins närstående i denna stund och självklart också till familjen som finns i närheten av den man som brutalt mördat henne.

Något som bidrar till att göra den här händelsen än mer snaskig och grotesk är massmedias hantering av vad som hänt. I jakten på ny information drar man sig inte ens för att ringa upp släktingar eller gamla arbetskamrater till den man som mördat henne för att få höra och publicera deras berättelser om hans tidigare beteenden, skolbakgrund, familjeförhållande jaa, tom hela hans liv. Ju fler rubriker om mordet desto högre försäljningssiffror.

Jag tycker det är oerhört trist, torftigt och framför allt djupt oetiskt allt frosseri i alla detaljer. JOURNALISTER, REDAKTÖRER OCH MEDIAMAKARE försök att rapportera om händelsen på ett sakligt och korrekt sätt, inte minst av hänsyn till Carolins familj men även av hänsyn till förövarens familj. Ibland tror jag att ni måste tänka lite längre än vad som för dagen anses vara av allmänintresse (ett viktigt argument för redaktörer och journalister, inte minst för Norrländska Socialdemokraten som publicerat förövarens namn och bild). PRESSETIK är nog ett begrepp som med regelbundenhet borde diskuteras inte minst av massmedierna själva.

Go´natt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.