Christina Harrefors, Umeå

Vackra vintervägar!

På min resa från Kiruna mot Övre Soppero har jag leasingbil från socialförvaltningen, en Skoda disel. Jag lämnar Kiruna på f.m., det är inte mer än 16 minusgrader ute. Med andra ord, perfekt körväder! När jag kommer till Svappavaara tar jag av mot Vittangi och efter bara någon kilometer förändras vägen, av asfalt syns inte mycket – nu går färden vidare på riktig vinterväg. Snö och vitt så långt ögat når. Här finns inte tillstymmelse till vägsalt, tack och lov!

Alla träden längs vägen står likt statyer med sina snötyngda grenar och det känns som att köra in i ett sagolandskap. Otroligt vackert! Efter ett par mil kör jag in i Vittangi, tankar och kör vidare mot Övre Soppero. Resan blir inte på något sätt mindre vackert efter Vittangi trots att det blir allt tätare dimma, snarare trolskt!

De fem milen mellan Vittangi och Soppero präglas inte av någon större trängsel på vägen. Jag möter 3 personbilar, en buss och en plogbil. Jag tycker om att färdas längs dessa vägar, ingen stress och samtidigt finns det rika möjligheter till att njuta av landskapet, tystnaden och livet. Vilket jag verkligen gör.

Ciao!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.