Cyrene Degerlund

hastighet på vägar

Jag har just tagit del och läst att nu ska det bli sänkta hastigheter på dom flästa vägar i Västerbotten………….Helt otroligt, och varför?????… Jo! för att vägarna i Västerbotten är så dåliga så det går inte att köra på vägarna med nuvarande hastigheter…….

2007 beslutade riksdagen att införa nya hastighetsgränser i 10 steg. nuvarande hastighetsgränser har gällt sen 1971………i fjol ändrade man hastigheter på E12, E4, E45. för det mesta var det sänkt hastighet……. Och nu kommer resterande sänkningar.

Det vore bättre om bilindustrin tillvärkade bilar som inte gick mer är 100 km/timmen, eller att man förbättrade vägarna i Västerbotten, många vägar är ju undermåliga, körde nyss till Vindeln och åkte vägen som går förbi "slöjdernas hus, Vännfors, Rödåsel, sen ut på väg 363 till Vindeln…….."Den vägen rekomenderar jag inte, " det var som att åka i en gungstol med hinder hela vägen till jag kom ut på väg 363……….

Det vore bättre att  förbättra sådana vägar istället för att sänka hastigheten, jag undrar hur många som skulle köra efter hastigheten, (jag höll hastigheten och väl under det,  när jag körde till Vindeln, men blev omkörd av alla som kom upp efter mig.) Man kan bara önska verkstäderna lycka till det måste bli kö hos verkstäderna…………………. 

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Många bilister kör utan att ta hänsyn till vare sig vägkvalitet eller hastighetsskyltar. Din idé om att strypa hastigheten i bilarna låter inte så dumt – men antagligen skulle fartfantomerna då bara trimma sig ur det hela på samma sätt som många mopedister gör…

  2. Cyréne

    Det är mycket möjligt att du har rätt i det, men jag menar att det är upp till tillverkarna att tekniskt se till att bilar inte går över 100/km/tim…..Dessutom skulle det inte vara möjligt att trimma bilen, jag vet inte om det är tekninskt möjligt att göra det med en bilmotor…men jag är ganska säker på att det går, eller så fort man kör över 100KM/tim så finns det ett stopp så att det backar till 100, det går ju att göra på lastbilar och långtradare????
    Men då gnäller väl polisen att dom inte får in några pengar……………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.