Syskonkärlek, iblandbo och snö

Tänk va härligt det är att ha syskon. Visserligen har jag bara en syster men vilken syster sen. Då vi var  barn så slogs vi för jämnan, hon var en mycket retsam person och jag tog väldigt lätt åt mig. Allt till hennes stora glädje.

Åren har gått och ibland grälar vi ordentligt men det finns ingen som är så förlåtande och förstående som min syster.  Många gånger har jag förvånats över att jag tänkt på att ringa henne och då ringer hon, just när jag ska ta i luren. Hon känner alltid vilket humör jag är på och jag hennes.  Tänk dom som inte har några syskon.  Vad dom går miste om . Men det man inte vet mår man ju som bekant inte dåligt av.

Åter till verkligheten. Ikväll är det söndag och då packar Hasse för att åka på jobbet tidigt på måndagmorron sedan ses vi inte förrän torsdag kväll. Det känns alltid lite vemodigt med söndagskvällar, man kan liksom inte göra något annat än att gå och lägga sig . Jag känner mig alltid lite låg i humöret då. Han har jobbat borta i många år så man borde ha vant sig, men icke. T o m våra hundar suckar och är oroliga på söndagkväll. Jag vet att jag inte är ensam om våndan att ha en bortajobbande man. Många är dom kvinnorna i västerbottens inland som lagar och paketerar matlådor på söndagkvällar. Många är dom kvinnorna i västerbottens inland som lagar något extra gott och gläder sig på torsdagskväll när han kommer hem, mannen, iblandbon, gubben, älsklingen.

Ikväll snöar det som bara den så imorgon får man ut och njuta i snön för vem vet i morgon om en vecka så kan den vara borta???? (önsketänkande) Men om ca 2 månader kanske.

3 kommentarer

  1. rosita johansson

    Vid vårvinterns början känner jag en viss längtan till fjälls.Jag tur, har fördelen att FÅ uppleva storsele med Järjagården, och min spec gullis, zonja! Visste ni att Monkan,en gång i tiden var vilhelminas sötaste tärna?Verkligen a sexy thing!(allt är preskiberat..nästan)
    Jag undrar ibland varför syrran lagar så god mat, svaret fick jag, för några veckor sedan, tittade i ett gammalt fotoalbum, DÄR stod hon ju, max 5 år, lagade mat, då förstod jag att hon testat ett tag.
    Rockabilly hasse, är tidernas man= o vad vi gillar dej!
    I alla fall har jag beställt snöfri midsommar!

  2. rosita johansson

    Varför inte testa med SAGOSOPPA MED RUSSIN,MEN DEN MÅSTE VARA RÖD! Samt lite äppelris?Kanske istället för påskris?
    små piroger med ost i….

  3. Kristina

    Syskon är det bästa och mest värdefulla man kan ha! Är oändligt tacksam över mina!
    Love is forgiving, Love is for giving!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.