Känslosam dag

Idag var det tidig uppstigning. Sonen har börjat jobba. Han är uppe före kl 6 och fixar fika, då är det även fart på hundarna. En kopp kaffe och ut. Idag är det riktigt snöyra, hundarna for omkring och försvann i snön när dom gick bredvid skoterspåret. Zappo gråhunden syntes njuta i fulla drag då han rullade sig och syntes bada i snön. Zonja däremot gillar inte att få snökontakt direkt på magen (hon har så lite päls där) då frustar hon som en liten häst. Dom busar och står i, tänk så mycket glädje man har av sina underbara husdjur.

Idag går tankarna till min mamma som dom dog för snart ett år sedan. Tiden går fort jag tycker att det inte var så länge sedan men tydligen så går tiden. Fortfarande kan jag komma på mig med att vara på väg till telefonen för att ringa och höra hur hon mår.

I bagarstugan som mamma gärna huserade i hängde en sådan där broderade bonad men tänkvärda ord. Jag tror att bonaden är gjord av min mormor, texten lyder således.

Visst är det härligt att vara fri, att njuta av glädjen som bjuds här i världen. Men bäst är frihetens melodi, för den som fullgjort sin plikt här i världen.

De tänkvärda orden passar in på så mycket tycker jag. Men bäst passar de in på lilla mamma som äntligen fick åka på långlyxsemester som jag uppfattar det.

Tvära kast………..Nu till något annat…

Idag känns det som en typisk paltdag, Jag måste dyka ner i frysen och kolla om det finns något fläsk att tillgå. Sedan ska jag röja runt i hela huset med min vän dammsugaren. Så nu får alla dammråttor en riktig skräckdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.