MAT,MAT,MAT

Finns det nåt ljuvligare än att få äta något med en smak som man aldrig har ätit förut.

För ganska länge sedan så fick jag förmånen att delta i en tjejträff. Sällskapet var mycket trevligt och vi avhandlade allt och ingenting. Men det mest fantastiska var maten. Det var mat ur det thailändska köket, ångande het av kryddor. Dom gravade räkorna var onämnbara man bara åt och åt.  När man trodde att middagen var klar kom värdinnan fram med soppa och vilken soppa sen den var också bara mmmmmm.

För egen del så tänker jag laga palt i morgon.  Nu kändes det som att falla pladask i en grop. PALT. Men palt kan också kännas njutningsfull och erotisk för man äter den inte alltför ofta.

Är för närvarande inne i en tomat och lök period. Rå rödlök, olivolja och stora röda saftiga tomater, kan det bli bättre. Till det kan man äta bröd och ost i alla former. Det är bara synd att ens egna former också blir större.  Men so what , när gräsklippningen börjar i sommar så har man promenerat bort alltihopa.

Nåt annat som är oslagbart gott är laxcheescake. Rödlök, pepparlax, kesella och dill. Smulat mörkt bröd blandat med smält smör. Lägg det som botten i en form bred sedan lök,lax,kesella,dill blandningen ovanpå och ställ i kylen en stund. Dekorera med citron och ät valfri sallad till. Gott gotti gott gott.

När nu måste jag gå och ta en husmans med kaviar och purjolök det är också gott. Zonja gillar det också men spottar ut purjon. Jag kommer inte ihåg om jag talat om vad mina hundar heter. Den grå heter Zappo och den beiga Zonja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.