Vårpresenter

Nu har äntligen snön utanför huset smält.  Som i ett trollslag så poppar alla hundbajs korvar fram. Dom spirar i alla tänkbara former på gräsmattat. Jag ska ut och kratta upp alltihop i morron, ett ganska äckligt göra men det måste göras. Jag kan ju liksom inte skylla på någon annan det är ju mina två små raringar som klämt ur sig allt detta.

En annan fundering är att om det nu är så snabb snösmältning här hur mycket blir det då om det går lika snabbt längre upp i fjället. Det är nog nästan risk för en inlands tsunami. Det är tur att Storsele ligger högt upp i från Vojmån sett. Stackars alla fiskar dom måste ju jobba som tusan för att inte spolas bort helt och hållet.

Mina grannar skatorna som byggt bo bredvid vedboden är flitiga och bygger vidare. Är det någon som hört vilka roliga ljud dom gör när dom småpratar i byggningen. Det piper och knorrar och gnisslar, jag trodde att skator bara skränar och skrattar. Igår kväll så hörde jag även en hes gök, han hade säkert besvärligt av all sälgpollen det är det ju många som har.

Nu ska jag ut och njuta av det ljumma vårkvällen, det är ljuvligt att se hur påskliljorna blir några millimeter längre för varje dag som går. Hej från mej

2 kommentarer

  1. Monica Ernstsson

    Svar till Kristina Norman (2010-05-17 10:50)
    Nu sitter jag ju inte direkt och tokglor på mina liljor för då skulle dom bli förnärmade och dra sig tillbaka. Men en snabb titt och ett godafton får dom lite då och då. Ha det så trevligt själv förästen. Är lite avundsjuk, men det måste man få vara ibland. Ledighet i värme är aldrig fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.