Underbara Ploppen, Smörboll, Trollius

Hej igen.

Har varit på en sjusärdeles fantastiskt rolig fest i helgen som  var. Ung som gammal hade lika roligt. Vi fick god mat och rolig underhållning. TACK för att vi fick vara med.

Härliga sommar. Allt är så lättsamt när det är sommar. Det enda som inte är bra är myggen och knotten. MEN utan dom så kan ju våra älskade svartvita flugsnappare i holken vid vårat hus inte överleva.

Här om dagen så hörde jag på radion om en skalbagge som var väldigt sällsynt (aspbarkgnagare). Senare på dagen satt jag ute och drack kaffe och upptäckte på tröjarmen en liten svart skalbagge som på pricken såg ut som en barkgnagare. Jag galopperade över gräsmattan till min granne Ingela som kan det mesta och djur och natur. Hon fotograferade den och nu ska vi kolla om det var en sån där en. Tänk va spännande om dom finns här också.

Igår kväll var jag och Hasse ute på en lite fisketur vid utloppet av Gråtanån. Vi fick några napp men släppte tillbaka dom.  Längs åkanten blommade (ploppen) dom var de största jag någonsin sett och som dom doftade sen. Man blev alldeles vimmelkantig av alla sommar dofter. Tänk om man kunde samla dom på en burk och pysa ut lite då och då när vintermörkret är här.  Tack alla ploppor för att ni är så underbara.

Kramar Monica

 

En kommentar

  1. Ullis

    Jaa, jag har ärvt förkärleken till Ploppen av dig tror jag 😉 Finns inga blommor som känns så sommar som dom!
    Vet du vad mamma… Jag har haft en helt underbar sommar (min sem är ju snart slut) 😉 Tack för det!
    pussar o kramar från dotra 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.