Gammal goding i ny (?) tappning

Lagade trerätters i påskens tecken och följde Allas-recepten till punkt och pricka.

Solöga (till förrätt då…) hmmmm…var inte det något man lagade på 70-talet..aldrig smakat tror jag men tänkte att vi ger det en chans.

Tur.

Det var JÄTTEGOTT!

Här kommer receptet:

Solöga

Tid: 20 min

4 portioner

4 stora fasta potatisar

1/2 dl hackad dill

150 g rimmad hel laxfilé, skinn- och benfri

3/4 dl kapris

4 små äggulor i skal

Tillbehör:

2 msk olja

ca 1 tsk senap

ca 2 tsk vinäger

salt, peppar

1. Skala potatisen och skär i kuber. Lättkoka dem i lättsaltat vatten tills de blir precis klara (de får inte gå sönder).

Låt rinna av i durkslag

Tips! Använd kall kokt potatis.

2. Blanda dill, olja senap, vinäger, salt och peppar och vänd ner potatisen. Låt stå en stund.

3. Skär laxen i kuber. Lägg upp potatis och lax på portionsfat. Strö över kapris. Toppa med äggulor i sitt skal, mal svartpeppar över.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.