Monias Årskrönika 2012

2012-01  – Stopp i avloppet i en vecka…

2012-02  –  Mormor bryter lårbenshalsen, opereras 

2012-03-05  – Mamma dör i sitt hem ensamen 54 år gammal, plötsligt och oväntat. Hon efterlämnar 2 veckorsvalpar och hundar. Ber Moster komma. Ber Birgitta komma för att hämta hönsen, katten och Ruff! Tack snälla!

2012-03-08  –  Mormor kommer hem, är inte alls återställd, så hemtjänsten sätts in…

2012-03-12  – Ber Ulla-Stina ta tillbaka Toya. Tack Ulla-Stina!

2012-03  – Tack Ewa & Kent, för ni tog hand om Indee! (Mammas ögonsten)

2012-03-26 Jag fyller 33år….

2012-04 åker mormor in igen, operationen blev inte bra, det blir en höftprotes insatt.

2012-04-12 Mammas begravning… Alla som var där var de som skulle vara där, ni vet vilka ni är! Älskar er alla! Och organisten, var min egen körledare sedan jag var liten Jenny Lindberg, hon spelade sov du lilla videung, än så är du liten m.m för älvan, Tack Jenny, det värmde ända in i mitt gråa hjärta!

2012-04-15  Älvan fyller 4år

2012-04  -Arbetskamrats pappa dör, jag är så ledsen  <3

2012-04  – Fotar valparna hos bästa Anna… Tack Anna!

2012-04  Översvämning i toaletten, hallen och källaren… torkfläkt sätts ner i källare och i hallen.

2012-04  (Slutet av april) Jag och Elin flyttar till campingen med valpar och hundar.

2012-05-08 – Blir Mormor utskriven från lassarett och blir flyttad till Maskorosens gruppboende, eftersom toan inte är klar…

2012-05-09 kommer till maskrosen, för att fira hennes 80 årsdag men mormor är inte där och de verkar inte veta var hon är?!!! Förren en ssk hjälper mig att lokalisera henne… Hon hade ramlat samma kväll och blivit inskickad på lassa igen… Och de hade inte meddelat mig… Firar henne på lassa. Hon var åter på Maskrosen några dagar senare.

2012-06 (veckan före midsommar)  – Sätter jag fart på de som ska fixa toan….

2012-06 (midsommarafton) Är jag trött på bo i en stuga med ett barn och 3 valpar och tre vuxna hundar, på 1 rum och kök… Städar ut efter jobbet vid 22 och flyttar hem! Toan ej klar än….

2012-07-18 Ska jobba natt, så jag var lite stressad för att komma till jobbet.. Blir stoppad av polisen… Blir av med körkortet i 2 månader och höga böter.

2012-08 – Är toan äntligen färdig… Mormor flyttar hem.

2012-08 (5 dagar innan vi åkte) Mormor ramlar i källartrappen, vill inte att jag ska säga något eller skjutsa henne till akuten, säger hon har varit klart på lassarettet för i år… hon säger det gick bra.

2012-08-29 Jag blir skjutsad av min arbetkamrat till Akuten, blir sjukskriven tills semestern inträder.. (stress).

2012-08-31 – Jag och Älvan flyr landet ^^…. Bad moster att ha telefonkontakt med henne en gång per dag. Tack, Birgitta, för du tog hand om hundarna!!!

2012-08-31 – På kvällen sätter sig mormor ner i soffan och blir sittande där hela natten, hon tar sig inte upp. Moster blir orolig, när hon inte hört något från mormor så hon åker upp hittar henne i soffan.

2012-09-03  – Hemtjänsten kopplas in igen…

2012-09-14  – Kommer vi till stockholm. Haft en super semester i Tunisien, önskade att jag hade tagit 3 eller 4 veckor istället villket vi behövde

2012-09-28  – Får tillbaka körkortet.

2012-10   – Åker till Sundsvall med jobbet…  över helgen. Tusen tack Birgitta, för du tog hand om hundarna! 

2012-11  -Arbetskamrat får en hjärtinfarkt, mitt hjärta stannade när jag fick veta det, tack gode gud för att hon lever.

2012-11 Arbetskamrats mamma dör, jag beklagar verkligen <3

2012-12 Arbetskamrat får veta att hon har cancer – jag håller tummarna så ini nordan <3

2012-12-13  -Är på dagis och ser älvans Luciatåg 🙂

2012-12-24  -Vi åker till älvans Farfar med familj.

21012-12-31 Firar in det nya året med Mormor och Älvan.

 

Sumeringen av detta…

Mamma, jag kommer nog alltid att vänta på dig i all evighet, jag vet att du är död, men något säger, detta kan faaaaan inte vara allt… Att få lära känna någon och sedan lämnar den personen en…. så är det inte meningen att det ska vara… Det är ju mamma ju…

Jag har en fin dotter, jätte bra vänner, super arbetskamrater och en bra moster och en jätte fin familj i Tunisien som alltid tar emot när jag kommer. Älskar er så mycket, så mycket… jag skulle vara vilsen utan er, jag hade gått under utan er! Jättefina valpköpare har jag med som tar hand om valparna på bästa vis!

Gud hjälpe mig om jag har glömt någon!

Summan av kardemumman ta hand om varandra, bit er i tungan ifall ni vill säga något dumt till någon…. det kan vara det sista ni säger till varandra… somna aldrig som ovänner, stämmer verkligen.. Krama varandra ofta… TA INTE VARANN FÖR GIVET… imorgon är det en ny dag….

Gott Nytt År 2013! Hoppas på ett bättre år!

Kram på er alla!

                                              

 

                                       

 

2 kommentarer

 1. Birgitta Törnkvist

  Året 2012 var et mycket jobbigt år. Ett tungt år på många sätt. Helst skulle jag vilja glömma allt! Men några positiva saker hände också! Min flock har utökats med en underbar hund – Ruff. Jag har blivit farmor och mitt lilla barnbarn mår bra nu! Hallon klarade en fruktansvärd kris i somrast och mår nu bra.
  Nu har vi ett nytt år framför oss, som jag tror och hoppas ska bli ett mycket bättre år! Maggan kommer aldrig tillbaka, men hon finns hos oss ändå! Hon finns i våra hjärtan och jag är tacksam för att jag fick ha hennes som kompis i så många år!
  Läste nyss att ”varje sorg har en förlorad glädje till föremål. Låt inte sorgen glömma sitt ärende. Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få.”
  Tänkvärda ord – jag sörjer darför att Maggan gav mig sådan glädje i livet. Det ger mig tröst och kanske det är dags att låta glädjen över att hon har funnits här för oss överskugga sorgen?

 2. Monia Nilsson

  Svar till Birgitta Törnkvist (2013-01-02 16:46)
  Birgitta, som vanligt, så har du så rätt :-). Men jag är lite ego, ville ha henne lite längre, sisådär minst 20 år till…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.