Idag den 15/4 2013, är ingen vanlig dag! Utan det är älvans dag!

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag känner jag bara kärlek, dock kände jag mig lite bakis det blev så sent igår, innan vi kom hem – men det var en lyckad dag. Älvan hade sitt kalas på Leos Lekland. Älvan somnade bilen och sov gott hela natten, det vart en fullpoängare! Trots att många var sjuka av gästerna, så de blev hemma, (KRYA PÅ ER!). Helt underbart att se barnen/(vuxna) leka :-).

 

Idag blir Älvan 5 år, konstigt, tiden har verkligen sprungigt iväg… Minns det som det var igår..                                                                                                                                    Vem kunde tro att det lilla knytet som bodde i min mage i 9 månader, var så viljestark, envis och underbar,
skulle förändra mitt liv totalt, och skänka mig den lycka hon ger. Javisst, hon gav mig en och annan ordentlig
spark där inne magen, visade redan då att hon var stark, trodde då att hon var en fotbollsspelare..
Men ack vad jag bedrog mig, detta är en prima ballerina, graciös som en älva..

Älskar dig, min älva <3

Bli först att kommentera

Monias Årskrönika 2012

Av , , 2 kommentarer 1

2012-01  – Stopp i avloppet i en vecka…

2012-02  –  Mormor bryter lårbenshalsen, opereras 

2012-03-05  – Mamma dör i sitt hem ensamen 54 år gammal, plötsligt och oväntat. Hon efterlämnar 2 veckorsvalpar och hundar. Ber Moster komma. Ber Birgitta komma för att hämta hönsen, katten och Ruff! Tack snälla!

2012-03-08  –  Mormor kommer hem, är inte alls återställd, så hemtjänsten sätts in…

2012-03-12  – Ber Ulla-Stina ta tillbaka Toya. Tack Ulla-Stina!

2012-03  – Tack Ewa & Kent, för ni tog hand om Indee! (Mammas ögonsten)

2012-03-26 Jag fyller 33år….

2012-04 åker mormor in igen, operationen blev inte bra, det blir en höftprotes insatt.

2012-04-12 Mammas begravning… Alla som var där var de som skulle vara där, ni vet vilka ni är! Älskar er alla! Och organisten, var min egen körledare sedan jag var liten Jenny Lindberg, hon spelade sov du lilla videung, än så är du liten m.m för älvan, Tack Jenny, det värmde ända in i mitt gråa hjärta!

2012-04-15  Älvan fyller 4år

2012-04  -Arbetskamrats pappa dör, jag är så ledsen  <3

2012-04  – Fotar valparna hos bästa Anna… Tack Anna!

2012-04  Översvämning i toaletten, hallen och källaren… torkfläkt sätts ner i källare och i hallen.

2012-04  (Slutet av april) Jag och Elin flyttar till campingen med valpar och hundar.

2012-05-08 – Blir Mormor utskriven från lassarett och blir flyttad till Maskorosens gruppboende, eftersom toan inte är klar…

2012-05-09 kommer till maskrosen, för att fira hennes 80 årsdag men mormor är inte där och de verkar inte veta var hon är?!!! Förren en ssk hjälper mig att lokalisera henne… Hon hade ramlat samma kväll och blivit inskickad på lassa igen… Och de hade inte meddelat mig… Firar henne på lassa. Hon var åter på Maskrosen några dagar senare.

2012-06 (veckan före midsommar)  – Sätter jag fart på de som ska fixa toan….

2012-06 (midsommarafton) Är jag trött på bo i en stuga med ett barn och 3 valpar och tre vuxna hundar, på 1 rum och kök… Städar ut efter jobbet vid 22 och flyttar hem! Toan ej klar än….

2012-07-18 Ska jobba natt, så jag var lite stressad för att komma till jobbet.. Blir stoppad av polisen… Blir av med körkortet i 2 månader och höga böter.

2012-08 – Är toan äntligen färdig… Mormor flyttar hem.

2012-08 (5 dagar innan vi åkte) Mormor ramlar i källartrappen, vill inte att jag ska säga något eller skjutsa henne till akuten, säger hon har varit klart på lassarettet för i år… hon säger det gick bra.

2012-08-29 Jag blir skjutsad av min arbetkamrat till Akuten, blir sjukskriven tills semestern inträder.. (stress).

2012-08-31 – Jag och Älvan flyr landet ^^…. Bad moster att ha telefonkontakt med henne en gång per dag. Tack, Birgitta, för du tog hand om hundarna!!!

2012-08-31 – På kvällen sätter sig mormor ner i soffan och blir sittande där hela natten, hon tar sig inte upp. Moster blir orolig, när hon inte hört något från mormor så hon åker upp hittar henne i soffan.

2012-09-03  – Hemtjänsten kopplas in igen…

2012-09-14  – Kommer vi till stockholm. Haft en super semester i Tunisien, önskade att jag hade tagit 3 eller 4 veckor istället villket vi behövde

2012-09-28  – Får tillbaka körkortet.

2012-10   – Åker till Sundsvall med jobbet…  över helgen. Tusen tack Birgitta, för du tog hand om hundarna! 

2012-11  -Arbetskamrat får en hjärtinfarkt, mitt hjärta stannade när jag fick veta det, tack gode gud för att hon lever.

2012-11 Arbetskamrats mamma dör, jag beklagar verkligen <3

2012-12 Arbetskamrat får veta att hon har cancer – jag håller tummarna så ini nordan <3

2012-12-13  -Är på dagis och ser älvans Luciatåg 🙂

2012-12-24  -Vi åker till älvans Farfar med familj.

21012-12-31 Firar in det nya året med Mormor och Älvan.

 

Sumeringen av detta…

Mamma, jag kommer nog alltid att vänta på dig i all evighet, jag vet att du är död, men något säger, detta kan faaaaan inte vara allt… Att få lära känna någon och sedan lämnar den personen en…. så är det inte meningen att det ska vara… Det är ju mamma ju…

Jag har en fin dotter, jätte bra vänner, super arbetskamrater och en bra moster och en jätte fin familj i Tunisien som alltid tar emot när jag kommer. Älskar er så mycket, så mycket… jag skulle vara vilsen utan er, jag hade gått under utan er! Jättefina valpköpare har jag med som tar hand om valparna på bästa vis!

Gud hjälpe mig om jag har glömt någon!

Summan av kardemumman ta hand om varandra, bit er i tungan ifall ni vill säga något dumt till någon…. det kan vara det sista ni säger till varandra… somna aldrig som ovänner, stämmer verkligen.. Krama varandra ofta… TA INTE VARANN FÖR GIVET… imorgon är det en ny dag….

Gott Nytt År 2013! Hoppas på ett bättre år!

Kram på er alla!

                                              

 

                                       

 

2 kommentarer

En bra dag

Av , , Bli först att kommentera 3

En bra dag betyder mer än nånting just nu. Värdesätter dem högt. Idag har det varit en sådan. Glädje och sorg, känns lika mycket numer i hjärtat… Idag är jag så glad att jag faktiskt har ont i hjärtat fysiskt.. Har min otur vänt idag? Snälla låt det vara så… Måndagen den trettonde en helt suverän dag… Har fått besked att den 18/9 -12, händer det något bra, 3 dagar efter jag och älvan kommit hem från Sousse. Resan ser jag ju också framemot förstås. 3 veckor kommer svischa förbi i ett ögonblick, mitt nya kördon är klart för sin första åktur… Vad kan man mer begära… Ojsan, glömde ju en annan sak… De jag beställde för flera veckor kommer v 35… Tjohoo!

I mitt hjärta för all tid och evighet <3

 

                  Mammas bästa älva i hela världen, du gör mitt liv värt att stanna kvar!

Bli först att kommentera

En bra dag

Av , , Bli först att kommentera 0

En bra dag betyder mer än nånting just nu. Värdesätter dem högt. Idag har det varit en sådan. Glädje och sorg, känns lika mycket numer i hjärtat… Idag är jag så glad att jag faktiskt har ont i hjärtat fysiskt.. Har min otur vänt idag? Snälla låt det vara så… Måndagen den trettonde en helt suverän dag… Har fått besked att den 18/9 -12, händer det något bra, 3 dagar efter jag och älvan kommit hem från Sousse. Resan ser jag ju också framemot förstås. 3 veckor kommer svischa förbi i ett ögonblick, mitt nya kördon är klart för sin första åktur… Vad kan man mer begära… Ojsan, glömde ju en annan sak… De jag beställde för flera veckor kommer v 35… Tjohoo!

I mitt hjärta för all tid och evighet <3

 

                  Mammas bästa älva i hela världen, du gör mitt liv värt att stanna kvar!

Bli först att kommentera

Sakta men säkert…

Av , , 2 kommentarer 1

försvinner bitar från mitt jag… jag finns snart inte kvar… vad ska hända härnäst? Kroppen lyder mig inte alltid längre, men jag döljer det så gott det går… Kanske något elfel på huset, så huset brinner ner..

2012 – ett år fullt med otur.. Fruktansvärda händelser.. Nä, kommer ALDRIG någonsin göra slut på mitt liv… Jag är fortfarande sund i tanken… men min kropp orkar inte med fysisk. Orken finns inte.. Än så länge kommer jag inte släppa fasaden. Jag vill bara sluta må så här.. rädd för att det ska hända älvan något medans jag inte med henne.. Olidligt! Det blir bara värre.. psykiskt.

Märker att vänner tar avstånd… Orkar inte jobba för att få dem att stanna… Men saknad och sorg tar bara inte slut.. Vill inte heller sluta sakna… Det känns som någon karvar i mitt hjärta med en sked. Kan inte önska det omöjliga. Har bara en önskan här i världen. Men den den behåller jag för mig själv.. Om jag bara hade energi för att göra det som bör göras och lite till.

Släppte lös ångesten för en stund, oroar mig för morgondagen.. Den skrämmer mig… marken under mina fötter, frasar sönder. Snälla kom och håll min hand en stund, vill inte vara ensam, var inte rädd, mitt mål är att finna mig igen.

Hallååå!!! Ni där ute, håll er kvar i livet, för det tänker jag göra… För det måste finnas ett litet ljus därute såsmåning om, det måste jag tro på!

 

            

2 kommentarer
Etiketter:

Hjälplöst frustrerad

Av , , Bli först att kommentera 1

Det bränner under mina ögonlock, men vad tjänar det till?!! Det hjälper ju inte.                     Ska jag skrika högt, för min ångest bränner kvävande i mitt bröst?!! Det hjälper inte, det gör ont ändå. Vad hjälper det om jag blir förbannad på någon annan som ej har gjort något fel?! Det hjälper inte att såra någon  annan. Jag förblir likgiltig, tröstlöst frustrerande, men på ytan är jag glad, visst är jag glad på riktigt då och då, men då tänker jag på dig, mamma, och tänker varför, togs du bort från mig, jag hade ju bara en förälder, vad har jag gjort för ont här i världen?                                                                                                                                           Så tittar jag på min älva, jag ska leva för henne, hon är så liten, hon behöver inte en sliten mamma med sorg. Detta är inte rättvist, det är SATAN inte rättvist. Kan jag någonsin bli hel igen… det är som en stor bit fattas mig, min rot, anknytningen är bruten – med långa signaler, ingen svarar längre. Jag kan fortfarande inte förstå att detta har hänt, det har gått lite drygt tre månader.. jag har nyss blivit 33 år gammal, jag trodde jag skulle få ha henne kvar längre än så… Förlåt om jag låter ego, men jag kan inte hjälpa det… 

Men mamma, jag kan inte säga adjö till dig, nu bränner det bakom ögonlocken, blir lite tung i andningen, men det hjälper ju inte, trycker tillbaka tårarna igen, det hjälper ju inte, situationen är ju som den är, varken jag eller någon annan kan göra något åt detta. Likgiltig, hjälplöst frustrerad..  

Viskar tyst panik/ångestladdat: Snälla, ge mig, min mamma tillbaka….

Älskade mamma, du är saknad för alltid. /Monia

Bli först att kommentera

Mammas sista avsked

Av , , 5 kommentarer 0

Min älskade mamma dog, 5/3, hastigt och oväntat, 54 år gammal.

Igår vi tog avsked av henne, (jag trodde att jag hade minst 20 år kvar med henne). Overkligt, minst sagt, har inte insupit detta än… Fast hennes begravning är avklarad. Mamma, du saknad och älskad av många.

Allt gick hyfsat bra, (förutom x-antal lugna hyperventleringar), tills vi skulle gå upp och ta farväl vid kistan, då kommer tårarna forsande ner för mina kinder, min treåring (snart fyraåring), sträcker upp armarna, jag lyfter upp min älva i famnen hon lägger armarna runt min hals och viskar oroligt, vad är det mamma?, jag kunde inte få fram något vettigare än att allt var i sin ordning. Tog avsked av mamma med älvan i famen. Älvan lutar sig bakåt och torkar mina tårar. Innan utringningen, så är det brukligt att kantorn spelar "stilla musik" som det kallas. (Innan begravnings aktens början, har Älvan bekantats sig med Kantorn,vilket var min körledare från högstadieåldern, kärt återseende, minst sagt). Stilla musiken, bestod av bl.a Sov Du Lilla Vide Ung och Blinka Lilla Stjärna, det spelade Kantorn för älvans skull, älvan var jätte nöjd. Sen blev det utringning. Och massor av kramar delades ut <3 . Släkten var med och älskade hundvänner, vänner. TACK FÖR ATT NI ALLA KOM TILL MIN MAMMAS SISTA AVSKED!! Det värmde verkligen! Valpköpare, släkt, och en älskad vän som inte kunde närvara idag, och min gudmor, hade alla skickat blommor! Älskade familj och vänner, ni ligger mig nära, var och en, har en speciell plats i mitt hjärta.

På minnestunden, höll jag tal och läste upp hälsningar från en ett antal som inte kunde delta. Allt jag önskade var att det vore ännu ännu trevligare ifall det var under andra omständigheter. En riktigt bra minnesstund var det, önskade bara att borden var mer ihopsatta <3.

Sen blev vi bjuden på middag hos min kära moster m. familj (blev även bjuden på lunch tidigare denna dag), mormor blev "ansad" och manikyrad.

På hemvägen var det tjock dimma i 8 mil… Sen höll jag på köra på två rådjur, klarades oss på ca 2 dm… Sa då högt för mig själv: -Tack mamma. Medans jag tänkte, jag och älvan har fått oss en alldeles egen skyddsängel….

5 kommentarer

3 PimPim-askar av mormor…

Av , , Bli först att kommentera 4

Älskade mamma, fy bubblan vad jag saknar dig…

I fredags var jag på Ica och handlade, just innan kassan så är det godis, skulle köpa till min älva inför lördagen, då är det ju godisdag ;-). Jag blev helt förstenad och tårar började rinna (tur jag var själv just där)… Mina ögon hade stannat till vid PimPim askarna…

Min mamma dvs. älvans mormor köpte alltid PimPim åt henne – Mormor och lilla älvans egna grej. Nu var det så märkligt, jag hörde absolut inte några röster! Utan en känsla – köp älvan PimPim från mormor! Så det blev ett tre pack till älvan från mormor…

Kom hem med askarna av PimPim – Dyrbart! Gav älvan askarna och lilla älvan tittade allvarligt på mig och sa: -dem är från mormor som sitter på ett moln och ser mig. Älskade lilla älva, du förstår precis! 🙂

Bli först att kommentera

Början på dagen D – Begravningsbyrån

Av , , 1 kommentar 4

Idag var det alltså dags att åka iväg till begravningsbyrån…

Mormora och mostra var med, villket var tur, för jag och begravnigs Åke hade lite disagreements om man säger så.. Allt gick ut på siffror, inte att en människa att dött, min mamma alltså… Detta tog sin lilla tid.

13.30, var tiden vi skulle vara där, men jag hade strulat till det i huvudet på mig så jag fick det till 13.00, tur att jag kom på rätt dag åtminstånde plus att jag var i tid… Det har verkligen inte hänt så ofta på sista tiden… tankarna som snirklat i väg på annat och vips så har det gått minuter som jag inte har… nä fy! Jag blev hyfsat nöjd med annonsen, enda felet var cocker som var för lång i ryggen, ingen kompakt mysig liten cocker, som de ska vara, och huvudet, liknade jag vet inte vad (apskit?!!), men jag ville alla skulle vara nöjda med denna träff, så jag böjde mig, även fast jag hellre ville ha den A hade hittat… Nog surrat om det, för annonsen blev riktigt fin ändå, eller annonsen, det heter ju inte det på riktigt men det låter trevligare än dödsannons, fy klåen! By the way – "anonnsen" kostade bara drygt 3600kr, siffror i all ära… Men det är min MAMMA det handlar om, inte nå J****A siffror!!!

Dikten har jag själv knåpat ihop, det kom sig av en händelse av något som Elin sa igår… mycket märkligt! Tack min älva! Älskar dig.

16.30 kom vi ut därifrån! Han sa att vi skulle räkna på en timme *bullshit*. By the way –  720 kr i timmen! Siffror igen :-(, min mamma var mamma inte några siffror, hon går inte att uppskattas i siffror. DU som är utefter en jäkligt bra lön, jobba inom begravningsbranschen, lovar att du, kan tjäna dig en riktigt bra hacka… Uttnyttja sörjande till maxium, för nära och kära, vill ge sin kära ett fint avsked. FY SKÄMS PÅ ER INOM BEGRAVNINGSINDUSTRIN! USCH!

Sedan blev det middag hos E i VIndeln, mycket trevlig släktsammankomst med mycket god mat.

Efter det blev det en bilkörning till bortanför Bjurholm, för avhämtning av valpfoder till puppisarna, men innan vi anländer så får jag såklart punktering i mörkret, jippi! Men snabbt avfärdat…

Väl hemma igen, så är det åter städning, diskning (ett glas går i kras) och rastning av hundar… Efter jag kommer in från rastning av hundar, kliver jag i glas med foten (trodde jag hade varit noga vid upptagningen av glaset tidigare), blöder lite… Äsch inte så farligt! Bara lite komiskt avslut på dagen… nu ska jag gå och ge puppisarna ett nattmål :O.

Tack Karin, för hjälpen med hundar och valpar idag! Kram!

På återseende till ni andra 🙂

1 kommentar

Födelsetårtan

Av , , Bli först att kommentera 1

20.45 i kväll kom den efterlängtade tårtan, som innebar present med 😀

Tack Sofie <3

Bli först att kommentera