Dumhet är när makt styr över förstånd.

 

Tankarna går fram och tillbaka under helgen och det som kanske kunde vara en miljonfråga är: Finns det något politiskt beslut i modern tid som har blivit upprivet och ändrat pga det skulle bli sämre om man genomförde beslutet.
Men något svar kommer jag troligen aldrig att få. För vem vill erkänna att man gjort fel och det finns en bättre lösning.
Är det någon som vet vad jag som är i opposition skall göra? Jo jag skall vara emot allting som de styrande säger. Säger en ledamot från styret ja! Skall jag per automatik säga nej! Det får jag höra i olika sammanhang där vi disskuterar och där vi inte är från samma parti allihop.
Men det är här den lite kluriga frågan kommer in, stämmer det jämt eller finns det undantag?
Ett exempel från en dag med en Folkpartist, ett lite klurigt resonemang som kommer från en ur vår kära majoritet.
Jag vill påstå att: Det finns en framtidstro i Fredrika. Man vill bygga tempel och vindsnurror. Man tror att det går att bryta torv i området. Befolkningen har en framtids tro.
Jag fortsätter med: Om vi sparar i fredrika, och tappar skatteunderlag. Då måste vi spara mera för att budgeten skall kunna gå ihop.
Svaret från S politikern: Ja! Men vadå skall man få hota med att flytta om man inte får som man vill?
Jag svarar: Men om vi bortser från vad som är sagt. Och kollar på plus och minus, borde det inte vara affär att satsa på Fredrika, eller jag menar inte spara just nu!
Svar från S: Men det förstår du väl, de flyttar ju i vilket fall som helst.
 
Efter vår korta dialog inser jag att jag inte är emot jämt. Jag pratar nog ett språk de inte förstår.

Vad var det Stenmark sa?  ”Det ingen menig att förklara för de som int begrip” Det funkar kanske inom slalom. Men när det gäller kommunens framtid då försöker JAG in i det sista.

2 kommentarer

  1. Jonas Ternestål

    Svar till Katarina Henriksson (2013-03-18 19:07)
    Jag måste nog erkänna att det är inte lätt men vi försöker i alla fall. Sen kan det vara oss det beror på att det blir missförstånd eller att man inte förstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.