Fråga en Politiker.

Eftersom den senaste tidens bloggar river upp känslor tänker jag använda min blogg som frågelåda ett tag.

Vi måste få till ett bättre klimat runt Åsele.

Vad tycker ni är det någon/några som borde be om ursäkt eller är det bara att glömma det som hänt?

 

 

5 kommentarer

  1. Birger Gustafsson

    Hej Jonas.
    Min åsikt är väl redan känd men jag skriver ändå detta då jag tycker det är viktigt att ingenting glöms bort och försöker gömmas undan.

    Naturligtvis är ursäkter på sin plats och inte bara en!

    Vi kan väl börja med att de styrande borde be om ursäkt till barnen som nu skall börja åka timtal varje dag till skolan. Även fast de nu bara blir ett fåtal som åker till Åsele med tanke på att många flyttar och många kommer att åka till Bjurholm.

    Sen så kan samma styrande be om ursäkt till oppositionen för att dom kontinuerligt kör över dessa människor som faktiskt försöker samarbeta över partigränser och verka för en framtid i Åsele.

    En ursäkt till all som arbetat intensivt och ideellt för att rädda kommundelen Fredrika och som har blivit kallade både det ena och det andra både offentligt och när dom inte tror att allmänheten hör.

    Naturligtvis skall någon be om ursäkt för att man kallar Söråseleborna för skrikande fiskmåsar som man inte behöver ta hänsyn till. Har svårt att tro att även Peter Lindströms vapendragare kan tycka att det var ett bra offentligt uttalande från ett av kommunala pengar betalt kommunalråd.

    Men den största ursäkten borde dom adressera till ALLA kommuninnevånare för att dom kör Åsele i botten utan hänsyn till andras åsikter, synpunkter och frågor! Dom har i ett svep lyckats förstöra många av de få möjligheter till framåtskridande som fanns i kommunen.

    Och allt detta har dom gjort utan att ha mod nog att svara på frågor, motivera sina beslut och diskutera allt eftersom information om följderna inkommit. Det är i allra högsta grad oförskämt mot sina väljare och övriga i kommunen hur dom uppträder.

  2. Filip

    Någon måste ha handlat i affekt,tydlingen utan tanke på följderna av sitt aggerande.Det känns på något sätt att när någon vaknar måste det i.a.f. kännas skjämmigt använda sig av grova liknelser.(För övrigt ett uttalande som Tore Möller gjorde en gång i tiden)Vad har någon sagt om att inte titta i backspegeln? Ett sammarbete mellan partierna är nog den enda rätta vägen att rädda kommunen.Här gäller inte talesättet ju flera kokar ju sämmre soppa. Men vad jag förstår så råder en envägskommunikation. Kämpa på Jonas!

  3. Jonas Ternestål

    Svar till Katarina Henriksson (2013-04-20 20:03)
    Hallå Katarina,
    Jag tror att man genom att göra misstag lär sig hur man bör göra nästa gång.
    Utan att elda på konflikten ännu mer så borde majoriteten varit mer intresserade av en stor gemensam lösning, istället för det svarta hålet som vi åker in i nu.
    Jag hoppas att alla i Fredrika som känner sorg kan hitta någonting som värmer nu i vårsolen.
    För hur man än vänder på frågan så står man alltid sig själv närmast. Så om befolkningen bråkar över att man vill vara kvar. Vad driver majoriteten att stå emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.