Kryssning -maten

När jag är utomlands brukar jag inte ha så stora förväntningar eller krav på maten. Det enda är att det inte ska smaka illa eller att jag blir matförgiftad, undviker jag detta är jag nöjd!

inför kryssningen hade jag därmed inga större förväntningar på maten. När mat ska passa så många nationaliteter tänker jag att maten lätt blir anonym. Jag blev därför positivt överraskad över att maten på båten var så god! Jag som inte heller brukar gilla buffer tyckte den restaurangen var toppen. Det var inte smörgåsbord utan olika stationer med olika slags mat och mycket lagades till efter ens önskemål och det var inte mycket som var halvfabrikat. Till och med tacosåsen och chipsen var båtlagade. Restaurangen var öppen dygnet runt men på natten var det tex endast pizza. Under lunch och middag fans det mest mat och på kvällen fanns det tex sushi, mmm! Vi åt ofta afternoon Tea vid fyra, då serverades det små mackor och kakor. Jag har tyvärr ingen bild från bufférestaurangen.

Det gick även att äta i huvudrestaurangen där det var bordsservering och vita dukar. Där kunde vi äta 3-rätters lunch under sjödagar och 4-rättersmiddagar på kvällarna. Maten höll bra kvalité och var du inte nöjd fick du något annat men det nyttjade vi aldrig.

image

DSC01792

Till och med glassen var ”båtlagad” och fri tillgång!
DSC01965

Det fanns även två ”special restauranger” som vi besökte. Dessa kostade ca 350:-/person och det var en fransk restaurang och en annorlunda restaurang där man fick menyn på en IPad. Maten på dessa restauranger var topp-klass och det var mysigt med lite mindre och intimare atmosfär.

image

image

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.