Skrämda till tystnad????????????

 

 Vaknar med en obehaglig känsla, somnade i samma känsla……. 

Inför torgmötet vi skall ha här uppe i Umeå den 10 Juni på Rådhustorget kl 16, har jag försökt hitta fakta om Fas 3, jag möts av en mur av tystnad…. Det är helt omöjligt att hitta fakta, det lilla jag hittat är så skrämmande att jag börjar fundera över om vi verkligen lever i en demokrati!

Hur är det möjligt att människor som tvingas leva slaveri (läs Fas3) måste skriva under ett "Tystnadsplikts avtal". Hur är det möjligt??? Var i ligger vår Regerings rädsla i ? Varför får de utsatta människorna inte berätta? De utsatta tvingas leva i en förnedring som går över allt förstånd, berättar man om den finns det risk att man åker ur systemet, hur är detta möjlig?

Hur är det möjligt att vi tillåter detta slaveri ???

Varför sätter inte handläggarna på Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ner foten, och säger STOPP DETTA VILL VI INTE VARA MED OM!

Var har vi hamnat när rädslan för sanningen är så kompakt, när vi tillåter oss att bli tystade?

Hur kommer det sig att det är vi sjuka och utförsäkrade, att det är de arbetslösa som helt ensamma skall föra kampen mot systemet ?

Var är ni andra??? Har  Jobbskatteavdraget tystat er ????

 

 

10 kommentarer

  1. Nele

    De som har jobb bryr sig inte eller så tror de inte att det kan vara så illa som det är. Jobbskatteavdraget har verkligen tystat munnen på de som skulle kunna göra sina röster hörda. De som jobbar inom AF och FK törs inte sätta ner sina fötter – de VET hur illa det kan bli och de törs inte riskera sina jobb. Så…….här sitter vi, de fattiga, de skambelagda, de ”socialt okompetenta”, de som ingen vill veta av……men som det är så bra att lägga all skuld på….på oss som lever på era skattepengar. Att även vi (utan jobbskatteavdrag) även betalar skatt verkar ni ha glömt.

  2. annbw

    På den punkten visste han vad det handlade om när han satte namnet på en av sina böcker – Det Sovande Folket – av Reinfeldt.

  3. Carina Länk

    Hej Ann!
    Vet inte om du har facebook, men där är vi flera som aktivt har kämpat mot fas 3 i snart ett och ett halvt år. Gå gärna med i våra grupper där:)
    Nätverk Vi Arbetslösa, Folkupproret mot utnyttjande av praktikanter, Skrota Fas 3…NU!. Vi som inte tänker rösta på Alliansen i Valet 2014.//mvh Carina

  4. Ann Brehmer

    Svar till Carina Länk (2011-06-08 05:48)
    Hej!

    Tack för komentarer, jag är redan med i alla dessa grupper, vi får aldrig tystna, vi måste vända ilskan och frustrationen bort från oss själva, vissa dagar går det inte, jag vet det! Men jag skickar en stor kram till er alla!

  5. Malin Hammarström

    Alla offentliganställda har en grundlagsskyddad rätt till meddelandefrihet, de har rätt att vara anonyma i kontakt med pressen, och deras arbetsgivare är förbjudna att söka källan till påståendena.

    TROTS DETTA är det ingen som törs ta bladet från munnen. Det visar väl tydligt vår tids största problem – bristen på civilkurage…

  6. Kajza

    Ett sofistikerat sätt att trycka ner folket….men som Reinfeldt har sagt för länge sedan i en tv intervju : Välfärdsstaten är omöjlig som konstruktion.
    Nä visst, om det nu är så att ”vissa” ska ha så mycket mer.
    Fas 3 är ett ökande av klyftorna i samhället…ingen tjänar på detta…bara ”vissa” tror att de gör det.
    Att få igen mun på folk är inget annat än diktatur fasoner….bedrövligt av ett land som sverige .

  7. Krister Klermalm

    Det skrämmande är att få höra av en tillhörande sin hemkommun riksdagledamot fråga tillbaks ”Vad ska jag kunna göra” Åt den sistuation jag brättade för henne. Hon har tydligen itne läsförståelse för hur AF är passiva i handläggningarna med anställningsstöd handläggningen.
    I min senaste blogg så tog jag upp några brister på AF som hon som politik på riks kan göra åt denna fascistisk systemen vi har. Nä för henne är det arbetslinjen som är begripligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.