Erik Bergkvist, Umeå

Jag köpte SAAB och sambandet med svält.

Tyckte de behövde uppmuntran så jag ryckte in.

 
Nu köpte jag inte hela SAAB utan endast en SAAB och för att vara exakt bytte vi vår 9-3 mot en 9-5 i veckan. En större, säkrare och miljövänligare bil då den även går att köra på etanol. Till skillnad från den stundtals svart-vita debatten om etanol ansluter jag mig till synen att det finns bra och dålig etanol, den värsta från miljösynpunkt är troligen den som säljs på systemetär. Det beroro på hur den framställs.
 
Vad jag dock anser trist är att det till och med gått så långt att man försöker påstå att etanolproduktion leder till ökad svält, när det sannolika är att förhållandet är det rakt motsatta. Om det är så att etanolframställning leder till högre matpriser är detta bra för Afrika och inte dåligt, detta då Afrika har väldigt goda förutsättningar för matproduktion.  Hindret har varit och är för låga världsmarknadspriser på mat vilka konkurrerar ut den Afrikanske bonden.
 
Till sist. Fantastiskt roligt för Trollhättan.
Grattis!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.