Att söka arbete är ett arbete i sig

Sitter och skriver ännu en ansökan till ett jobb. Börjar få in vanan nu, måste jag säga. Men det är inte en angenäm vana. Det hade ju varit roligare att slippa, att vara en person som var unnad att ha ett arbete. CV:t uppdateras ständigt, brev skrivs lika ständigt, bilder tar jag på mig med jämna mellanrum för att ha i de här sammanhangen. Hoppet om att jag ska få komma på intervju finns alltid, men vi är många som söker arbete idag. Vi är många välkvalificerade människor som slåss om de jobb som annonseras ut. Att det är så leder till att när jag väl hittar ett intressant arbete att söka håller jag tyst för att minska risken om att andra får reda på vad jag vet – alltså minska konkurrensen.

Aftonbladet har den här veckan och nästa vecka en kampanj de kallar Jobbresan där de reser runt för att finkamma vissa städer på jobb. Tyvärr kommer de inte hit upp till den norra landsänden, men det kanske skulle vara lite för mycket begärt. Lite tips har jag ändå kunnat hitta där som är matynyttiga.

Jag har också märkt att på Facebook så kommer det nya sidor som handlar om att peppa folk att hitta arbete. Fansidorna Dolda Jobb, Jobb Direkt och Drömjobbet har vardera flera hundra fans som alla hjälper till med peppen, med att hitta sidor med tips och trick.

Min jobbcoach tipsade mig om att göra ett excelark med de kontakter jag har, som via sina egna nätverk kan tipsa om mig. Dolda jobb finns tydligen. De som inte annonseras ut, jobb som man får via kontakter.

Nu ska jag beta av den listan och jag hoppas att jag inom en snar framtid har – inte bara ett jobb  utan – drömjobbet!

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Linda

    Jag är i ungefär samma sits som dig – söker arbete, helst drömjobbet! Varför ska det vara så svårt att hitta?
    Jag önskar dig lycka till i alla fall! 🙂

  2. Erika Åberg

    Svar till Linda (2010-04-19 14:18)
    Hej Linda!

    Ja, det är lite tungt på arbetsmarknaden nu. Men jag hoppas ju att det kommer vända, det gör det ju tids nog! Lycka till du med!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.