Eva Maaherra Lövheim (c)

Kandidat till kommunfullmäktige i Umeå

Första inlägget








Jag är 27 år gammal och till vardags läser jag sista terminen på Pol.Mag-miljöprogrammet på Miljöhögskolan, ett samarbete mellan SLU och Umeå Universitet. Min inriktning är samhällsplanering och jag har på sista tiden riktat in mig på trafikplanering, det är sannolikt att det kommer att märkas av här på bloggen.

Mina politiska intresseområden är främst samhällsplanerings- miljö- och kulturfrågor. Trots min unga ålder tycker jag snarast att jag tillhör "det gamla Centerpartiet", i den meningen att jag tycker att miljön och "Hela Sverige ska leva" är det viktigaste vi ska syssla med.

Umeå kommuns slogan "Umeå. Vill mer" skulle jag gärna byta ut mot "Umeå, redan nöjd", även om jag ser många möjligheter till förbättringar i vår kommun. Det handlar dock om en inställningsfråga. I stället för att bygga en ny stor dyr väg tycker jag att vi ska utnyttja de vi redan har på ett smartare sätt.
I stället för att avfolka resten av Västerbotten för att komma upp i 200 000 invånare, ser jag hellre att vi att först skapar möjligheter för dagens Umebor att skaffa sig vettiga jobb i närområdet. I stället för att bygga en bro till Vasa föreslår jag att vi ser till att det finns en prisvärd färja att åka dit med.
Därmed inte sagt att jag sätter mig emot stora investeringar, på min egen prioriteringslista hamnar Norrbotniabanan mycket högt upp.

Ursprungligen kommer jag från Kalix, men har de senaste fem åren bott i Umeå med avbrott för studier på annat hålll, i Umeås vänort Würzburg och på folkmusikmeckat Malungs Folkhögskola. tidigare har jag hållit till i Freiburg i Sydtyskland och i Bryssel.



Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.