Landstinget avvecklar företagandet i inlandet

Visst är det lite ironiskt att Landstinget planerar att försämra sjukvården i inlandet genom att lägga ner ambulansverksamheten i Sorsele och Åsele. För visst är det lite komiskt/ironiskt att man planerar att försämra sjukvården och därigenom öka dödligheten bland befolkningen i ett område där åldergruppen mellan  "nära döden" och döden är överrepresenterad.

Men det kanske bara är ett försök att förändra demografin så att vi får en balans mellan gamla och unga som är mer representativ för riket.

Frågan har blivit en "sjukvårdsfråga" men är till lika stor del en utvecklingfråga för länet.

Det signaler man skickar till investerare, företagsetablerare, entreprenörer och andra utvecklingsbenägna människor är ganska allvarlig.

Företagarna tycker att det är dags att Landstinget omprövar sina planer och,som vi andra, arbetar för att utveckla länet i stället för att avveckla inlandet.

Robert Salomonsson Ordförande Företagarna Storuman

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Allvarligast för företagsamheten är enlig min mening att den rödgröna röran i landstinget försvårar och motarbetar fri företagsamhet inom vårdområdet inom HELA länet. Det är problematiskt för länets utveckling att vi i Västerbotten inklusive universitetsstaden Umeå är kända i omvärlden som ”det röda länet” och ”den röda universitetetsstaden”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.