Är samhall en viktig arbetsplats?

Besökte i dag Samhall i Storuman, tillsammans med kommunala representanter.  Vi fick en genomgång av Samhalls verksamhet. Har i och för sig varit där flera gånger tidigare men slås varje gång av hur väl fungerande verksamheten inom samhall är.

Ibland hör man människor som betraktar samhall som lite "skyddad verkstad" men jag är helt övertygad om att det finns många företag som inte riktigt når upp till den kvalite på verksamheten som Samhall uppvisar.

Det betyder inte att jag tycker att företag är dåliga men det betyder att jag tror att Samhalls verksamhet inte bara gör ett mycket gott arbete inom ett av sina kärnområden dvs. personalutveckling utan även är en mycket duktig aktör på den öppna marknaden.

Företagarna i Storuman, kommunen och Samhall har haft ett mycket gott samarbete, vilket jag hoppas ska fortsätta.

Tack till ledningen.

 

2 kommentarer

  1. Inger

    Jag tror den stämpeln sitter kvar sedan förr, när man var tvungen att ha någon sorts problem för att få jobb där. Man klarade inte av ett jobb på den öppna marknaden av någon anledning. Blind, hörselskadad, rullstolsburen, dyslektiker, ”trasiga” axlar eller ryggar osv. På en del ställen var det nästan bara handikappade som fick anställning.

  2. Mr Cool

    Eftersom lönekostnader och arbetsgivaravgifter ofta utgör lejonparten av en produktionskostnad i arbetskraftsintensiva näringar så sker idag oftast en hänsynslös utsortering av högpresterande. Dessa förväntas vara helt friska d.v.s. låg frånvaro och vara hängivna samt lojala medarbetare. Det är utifrån detta faktum som rekryteringsföretagen växer som svampar ur jorden och en anställning betyder initialt en kostnad på sisådär 250.000 kr som inte får gå fel. Vid flera misstag så får man kanske stänga företaget eller säga upp personal vilket är det snabbaste sättet att korrigera ett negativt resultat.

    Det är mot denna bakgrund som Samhall är en viktig och värdefull aktör eftersom alla kan inte vara högpresterande och det måste finnas utkomstmöjligheter även för dessa utöver bidrag i olika former. Detta motsäger inte att Samhall kan vara ett väl fungerande och välskött företag med duktiga medarbetare och jag skulle själv inte tveka att ha detta företag som möjlig affärspartner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.