Nedräkningen kan börja (Grupp A)

Bloggen har vilat upp sig lite inför vad som komma skall, men på torsdag smäller det. Jag tänkte mig en liten nedräkning med tips på slutställning i gruppen inför turneringsstart. Vi börjar med grupp A:

Grupp A: Brasilien, Kroatien, Mexiko, Kamerun:

1. Brasilien: Allt annat än att Brasilien vinner detta vore naturligtvis ett nationell trauma som skulle få en hel nation att falla i landssorg. Neymar, Thiago Silva, Dante, Dani Alves, Marcelo, Hulk… Det går att fortsätta hur länge som helst, och egentligen saknar jag nog bara en riktig världsklass-striker längst fram.
2. Kroatien: Kroatien med Ivan Rakitic och Modric centralt, Lovren där bak och Mandzukic längst fram bör ganska så behagligt lägga beslag på andraplatsen. Ett antal stjärnor spetsas med hyfsade lirare från de större ligorna Serna, Corluka osv.
3. Mexiko: Ungefär lika namnkunnigt som Kroatien men utan de riktiga topparna. Javier Hernandez och Giovanni Dos Santos är bra spelare, men absolut inte mer än så. Det borde ta stopp här.
4. Kamerun: Lite som Mexiko känns det som att Mexiko saknar något som kan kallas för Världsklass. Etoo är bra, men var betydligt bättre precis som Song. Ett varningens finger dock för att spelare tenderar att slå igenom under VM-turneringar, och i Nkoulou finns förmodligen en blivande storback.

Grupp B kommer..

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.