Så träningsmatchar UFC

Av , , 1 kommentar 4

Laddad på årets upplaga av Umeå FC? Här kommer träningsmatcherna:

Umeå FC – Piteå IF Lördag 7 mars kl. 13.00 T3 Arena

Umeå FC – Skellefteå FF Lördag 14 mars kl. 15.00 T3 Arena

Umeå FC – Bodens BK Lördag 21 mars kl. 11.00

Umeå FC – IFK Luleå Söndag 22 mars kl. 15.00

Piteå IF – Umeå FC Lördag 28 mars kl. 15.00

Skellefteå FF – Umeå FC Lördag 7 april kl. 13.00

Så börjar mellersta

Av , , Bli först att kommentera 2

Röbäck har koll på hur mellersta trean inleds. Här har ni första tre omgångarna:

26 APRIL:
Alnö IF-IFK Umeå
Röbäcks IF-Gottne IF
Frösö IF-Kramforsalliansen
Spöland Vännäs IF-Sandviks IK
IFK Timrå-Brunflo FK
Friska Viljor FC-Kubikenborgs IF

3 MAJ:
Kubikenborg -IFK Timrå
Brunflo FK-Spöland Vännäs
Sandvik-Frösö
Kramforsalliansen-Röbäck
Gottne-Alnö
IFK Umeå-Friska Viljor

10 MAJ:
Alnö-Kramforsalliansen
Röbäck-Sandvik
Frösö-Brunflo
Spöland Vännäs-Kubikenborg
IFK Timrå-Friska Viljor
Gottne-IFK Umeå

Bra – men riktigt riskabelt

Av , , 2 kommentarer 5

Det blev ju ett kort break från mig det där, men kände att det kunde vara bra med lite bakgrundsinfo om UFC:s senaste förvärv. En riktigt bra spelare, men att skriva tre år kan komma att bli lite farligt. Det finns nämligen en anledning till att han valde Brage efter spel i Östersund. Killen fick sparken och Patrick Sjöö skriver följande på Östersundspostens blogg om händelsen: 

”Klubben säger att det beror på sociala skäl hemma. Det är inte sant. Han har fått sparken och en enkelbiljett hem. Det är naturligtvis tungt att behöva skicka hem en av sina bästa spelare. Men enligt mina källor har han tydligen gjort något brottsligt och klubben hade inget val. I lördags var han inte välkommen att besöka Jämtkraft Arena! Exakt vad han gjort kommer säkert fram så småningom.”

Men att det kan bli en förstärkning på planen råder det ingen tvekan om.

Tackar för mig!

Av , , 3 kommentarer 8

Nu tackar jag för mig på Fotbollsbloggen. VK ville från den första januari se mig på en lite annorlunda plats i organisationen. Det kommer därför inte att bli lika mycket sportfokus för min del som det har varit tidigare, och jag personligen känner att det blir svårt att bidra med tillräckliga mängder material för att göra denna fotbollsblogg rättvisa.

På senare tid har det varit lite väl glest mellan inläggen, men totalt har bloggen producerat 1063 inlägg de senaste åren och bland annat varit nominerad till priset ”Årets lokala fotbollsbloggare”. Högt och lågt har blandats med sågningar och hyllningar. Det personliga intresset för fotboll lär knappast dö ut bara för att jag byter lite inriktning, och när jag har något som jag känner att jag behöver uttrycka så gör jag säkerligen ett gästspel på bloggen. Nyhetstips, reportagetips och liknande går naturligtvis fortsatt bra att skicka till mig även i framtiden på [email protected].

Exakt hur eller av vem Fotbollsbloggen kommer att drivas vidare återstår att se, men det spånas nog en del i ämnet.

Stort tack för både samarbete, kritik och beröm under de senaste åren! // Markus.

Fina siffror

Av , , 1 kommentar 5

Året lider mot sitt slut och våra två topplag UIK och UFC saknar en del spelare för att det skall kännas riktigt bra. Mårtensson i UFC och Hanna Folkesson (som pratade om att hon redan bestämt sig för länge sedan…) känns mest angelägna att få klart med.

UFC har fyllt på med en hel del spelare från egna led: ”66% av nuvarande kontrakterade spelare inför 2015 kommer från Umeås stadsdelsföreningar. 26% av nuvarande kontrakterade spelare inför 2015 har gått via Umeå FC:s ungdomsverksamhet.”, skriver klubben på sin hemsida vilket är precis sådana siffror som man vill läsa om när 2014 blir 2015 – bara laget blir slagkraftigt vill säga.

Umeåbekantingar byter klubb

Av , , 2 kommentarer 3

De före detta UFC-spelarna Toby Davis och Albert Kargbo byter klubb. 20-årige Albert Kargbo gjorde 23 mål på 26 matcher i division 3-laget Friska Viljor under de två senaste säsongerna, och debuterade i Sierra Leones landslag i år. Nästa år spelar han dock för Valbo i Gästrikland.

Davis väljer däremot Friska Viljor framför Anundsjö och ställs nästa år bland annat mot IFK Umeå och Sandvik.

Så blir mellersta – med Röbäck

Av , , Bli först att kommentera 11

Igår kom så det osannolika beskedet att Röbäcks IF mest troligt får lira i trean även nästa år. Detta då Kramfors-Alliansen och Frånö SK slår sig samman – och gjorde så tillräckligt sent. Sundqvist på förbundet förklarar.

– Eftersom Frånö drog sig ur serien efter svenskans representantskap är alla serier spikade, och då går frågan till ett lag i mellersta treans distrikt.

Annars skulle alltså en ”högre rankad klubb” från en annan del av Sverige ha flyttats upp i stället för Röbäck, men då sammanslagningen kommer efter Svenska fotbollsförbundets möte så får distriktet ”lösa frågan själva”. Sörfors och Arnäs fick frågan om spel i trean – men nobbade.

Enligt lokalfotbollen.nu blir serien enligt följande för Röbäck:

Division 3 Mellersta Norrland 2015

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Alnö IF Medelpad div. 4 Medelpad
Brunflo FK Jämtland/H. div. 3 Mellersta Norrland
Friska Viljor FC Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Röbäcks IF Västerbotten div. 3 Mellersta Norrland
Frösö IF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Gottne IF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
IFK Timrå Medelpad div. 3 Mellersta Norrland
IFK Umeå Västerbotten div. 3 Norra Norrland
Kramfors-Alliansen Ångermanland div. 4 Ångermanland
Kubikenborgs IF Medelpad div. 3 Södra Norrland
Sandviks IK Västerbotten div. 2 Norrland
Spöland Vännäs IF Västerbotten div. 3 Mellersta Norrland

 

Ganska rimligt med resor får vi säga – med ett antal spännande derbyn!

Lista: Namnen som Teg jagar

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag har tidigare spekulerat i att Tegs SK FF kan komma att ha ett riktigt spännande lag på banan till våren. Dessa minst sagt intressanta namn är nu kontaktade/ i provspel med klubben.

Sandvik: Ludvig Brännström, Andreas Ljung.
Umeå FC: Jonatan Wiberg.
Mariehems SK: Robin Åberg, Kim Lundmark, Robin Arestav, Ahmed Al Fadli.
Skellefteå FF: Robin Nilsson.
Söderhamn: Terje Weijl.

Spetsar Teg sin befintlig trupp med detta, samt kan börja matcha ihop laget tidigare än i fjol, så ska de tillhöra den absoluta toppen av Division II. I en artikel i morgondagens tidning, samt i nya Ipadtidningen (hoppas jag), kan ni läsa mer om detta och höra vad tränare André Ghanbari säger om spelarlöner, målsättning osv.

Spännande tider minst sagt!

Årets Umeåspelare

Av , , 3 kommentarer 4

Umeå FC har utsett årets UFC:are – och det blir inte helt oväntat Danny Persson som tilldelas titeln. Persson fick totalt 47 procent av supportrarnas röster.

– Väldigt roligt! Jag har aldrig vunnit det här priset så det är väldigt kul att avsluta sin UFC-tid med att vinna Årets UFC:are, säger Persson till klubbens hemsida och fortsätter:
– Men jag vill även nämna de andra nominerade, Dillan, Lamin och Josh. Det är tre spelare som har gjort mycket bra säsonger och spelare som har tagit stora kliv under året. Så med en sådan konkurrens känns det mycket hedrande att vinna. Jag vill tack alla som röstade på mig!