Grupp B: Lite avdankat?

Chile, Spanien, Australien och Holland formar grupp B. Spanien ska väl ta hand om detta, eller sprattlar gubbarna i Holland till? Överlag känns Grupp B ganska så trött:

1. Spanien: Torres, Iniesta, Ramos, Casillas, Xavi och så vidare. För två, fyra och sex år sedan favoriter att ta hem hela turneringen, men nu känns flera av spelarna inte i närheten av lika heta som tidigare. Jag tror fortfarande att det räcker väldigt långt, och definitivt till en gruppseger, men sedan då? Rutinen talar för, inte hungern och åldern..
2. Holland: Robben, van Persie, Sneijder… Får samma vibbar som för Spanien, och de unga håller inte samma klass som föregångarna vad det känns. VM kommer två år för tidigt eller kanske två år för sent, men grupp-tvåa borde de bli.
3. Chile: Alexis Sanchez får bära ett tungt lass precis som Vidal, och jag har svårt att se det räcka mycket längre än så här. När Miiko Albornoz (Malmö) hugger om en startplats tror inte jag att det räcker till i VM, även om det finns spetsspelare.
4. Australien: Precis som Holland och Spanien känns det som att Australiens nyckelspelare passerat toppen av sina karriärer. Forna stjärnor som Mark Bresciano spelar numera i Al Gharafa och Tim Cahill i New Your – då fattar ni..

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.