Grupp D: England faller offer?

Grupp D har kallats för Dödens grupp med Italien, England och Uruguay. Ingen av dessa känns väl som någon guldkandidat, men absolut alldeles där bakom.

1. Italien: Har inte imponerat inför turneringen, men de gör de aldrig. Balotelli är mer eller mindre alltid bra i landslaget samtidigt som Immobile gjorde tre mål och två assist i genrepet. Spelare som Insigne, Veratti och Di Sciglio måste nog slå igenom för att det skall bära riktigt långt, men Italien är alltid Italien. Något som på förhand däremot inte känns så Italiensk är försvaret. Chiellini/Barzagli är varken, Maldini, Nesta, Baresi eller Canavaro..
2. England: Jag tror att de reder ut detta, men bara för att gruppspelet inte kan hamna i ett straffavgörande. Lite som för Holland och Spanien känns det som att Lampard/Gerrard har passerat toppen (även om Gerrard varit lysande lite mer defensivt i Pool). Detta samtidigt som Sterling inte är riktigt bland stjärnorna ännu, och Rooney känns som ett oskrivet kort. Jag kan ha fel, men Hodgson får mig inte på bättre Englands-tankar.
3. Uraguay: Luis Suarez (Liverpool) och Edinson Cavani (Paris St-Germain) kan vara turneringens bästa anfall, men mittfältet känns sämre än för något år sedan. Kan dock lika gärna vinna gruppen om det vill sig väl..
4. Costa Rica: Kan avgöra gruppen på målskillnad genom att släppa in massor av mål mot någon av de ovanstående. Tack och hej!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.