Snack med Ersmarkstränare inför Ersbodacupen

Jag ringde upp Ersmarks tränare Daniel Bäckström och hörde mig för lite grann om hans tankar kring Ersbodacupen som spelas i helgen.

Tjena Daniel, Ersbodacupen drar igång imorgon.
– Yes, och det ska bli jäkligt kul. Det känns jättespännande.

Vad tror du om Ersmarks chanser i årets turnering?
– Vi kommer att satsa på vinna fredagens gruppspel och final för att ta oss vidare till spel även på lördagen. Det känns som att vi har ett av de mer meriterade lagen, åtminstone om man jämför med fredagens motståndare.

Vad vet du om lagen ni möter?
– Det är jättesvårt att säga. Allt beror ju på vilka spelare som lagen ställer upp med. Jag vet nog egentligen rätt lite om lagen och vi har inte mött något av dem i serien.

Ni har värvat rätt friskt under vintern. Är spelarna registrerade för spel?
– Till viss del. Först och främst så kommer inte Fredrik Isaksson eller Tom Bergvall att medverka över huvudtaget. Vi har fixat ett så kallat utlåningsavtal bara för den här helgen med Teg respektive Ersboda gällande Mikael Wikströms och Mattias Larssons deltagande i cupen. Annars är alla spelklara.

Ersbodacupen inleds alltså på fredag då följande lag spelar.

Grupp A
Ersmarks IK, div 4
Ersboda SK, div 6
Umekamraterna, div 5

Grupp B
Mariehems FF, div 4
Obbola IK, div 4
Umedalens FF, div 5

Dagen inleds med matchen med match i grupp A mellan Ersmark och Umekamraterna kl 17 och avslutas med final mellan gruppsegrarna klockan 23.00. Matcherna under fredagen spelas 1×20 minuter.

Vinnaren i fredagsfinalen går vidare i turneringen och spelar igen på lördag.

Ett mer deltajerat spelschema hittas på cupens hemsida här: www2.idrottonline.se/ErsbodaSK/ESKFotboll/Klubbrum/Ersbodacupen2011/MatchprogramResultat/