Pelosi är verkligen sjuk i huvudet

VAD fyller Nancy Pelosis resa till Taiwan för syfte mer än att jävlas med Kina?

Dessa galningar, Pelosi, Blinken m.fl. är narcissistiska psykopater. De beter sig som bortskämda enväldiga barnkungar från 1600-talet som anser att de agerar utifrån något gudomligt dekret. De är inte klara med att lägga Europa i ruiner än och redan skyndar de iväg för att starta ett tredje världskrig med Kina. Vad rör sig i huvudet på dessa människor? Tror de verkligen att de kan vinna ett krig mot Kina? Och jag menar inte att Kina skulle vinna. Ingen vinner ett sådant krig. That’s the end of the road. GAME OVER!

Du må ogilla, ja hata Kinas politiska toppskikt och system hur mycket du vill men den som stödjer detta tilltag är så korkad att jag inte ens kan finna ett passande epitet. Särskilt om du är en av alla de ca åtta miljarder människor som inte är miljardärer och äger en bunker på Nya Zeeland och som stått framför en spegel och lyckats övertyga sig själv att ett liv efter ett globalt kärnvapenkrig faktiskt är helt ok.

Det här handlar inte ett dugg om någon omtanke för invånarna på Taiwan, precis lika lite som man bryr sig om folket i Ukraina. Det här handlar om USA:s globala dominans, som håller på att glida dem ur händerna. Det här tankesättet som driver dem är ett virus som suttit i huvudet på USA:s politiska och finansiella toppskikt sedan åtminstone 1823 (Monroedoktrinen). De anser sig stå över alla andra folk och nationer. Det är en religiös dödskult men jag talar inte om den klassiska kristna fundamentalismen som vi vant oss att förknippa med galna republikaner, även om den säkert adderar extra galenskap. Nej, religionen i det här fallet är USA självt. Självbilden om den amerikanska överhögheten som i princip gör dem till gudar. De här s.k. ledarna bryr sig inte om någon annan än sig själva. Inte ens sina egna medborgare. De föraktar dem lika mycket som alla andra plebs runtom i världen. Tillhör du inte deras mikroskopiskt lilla elitklick så är du inte värd skiten under skon. De är beredda att riskera hela mänsklighetens undergång för prestige och stolthet. Snacka om hederskultur.

Ingen ska tala om för USA:s kongress talesperson Nancy Pelosi var och när hon vill resa. Hon gör fan som hon vill. Visst, total rörelsefrihet kan jag skriva under på som en princip men det finns något som heter politisk verklighet också. Skulle det vara ok att Kina blandar sig i politiken i Karibien och Centralamerika i samma grad som USA gör i Sydostasien och farvattnen kring Kina (eller i hela världen för den delen)? Är det ok om Kina patrullerar med en massa krigsfartyg utmed USA:s kust i Mexikanska golfen eller Stilla havet? Det finns grupper i vissa delstater i USA som vill ha utträde från unionen. Om Kina skulle uttala sitt stöd till dem och lova dem militär hjälp om det skulle bli skarpt läge, hur skulle USA reagera då?

Jag kan tala om hur USA skulle reagera. De skulle GO APESHIT och dra igång ett kärnvapenkrig på studs.

USA opererar efter principen: Vi får, inte ni. Gör som vi säger inte som vi gör. För då bombar vi skiten ur er.

PS!

Våra egna politiker är inte mycket bättre. Om de inte rent av stödjer Pelosis idiotdrag så säger de inte ens flaska. Inte ett uns av kritik. Totalt ryggradslösa. Jag undrar varför regeringen och övrig opposition vill ha ett tredje världskrig och vad de tror att de kan tjäna på det.

9 kommentarer

  1. Krister

    Jag kan bara undra. Är du så fruktansvärt okunnig om mänskliga rättigheter eller skriver du på det här viset för att provocera? Nåt av det måste det vara.

      • Krister

        Ja, om vi förutsätter att du inte skriver dina tokigheter i akt och mening att provocera likt en vilsen tonåring, kan vi ju tydligt se att du saknar:
        1.Intresse för demokratiska frågor.
        2. Intresse av att stötta alla människors rätt till frihet.
        3. Individens rätt till fria tankar och rätten att utrycka dessa.
        4. Insikt i den kommunistiska idéns syn på mänskliga rättigheter
        Men, som en stor idrottsman en gång uttryckte sig: He gå int å förklara för en som int begrip

        • thedoctor (inläggsförfattare)

          Jag bad dig dela med dig av den visdom du anser att jag saknar men istället fortsatte du att häva ogrundade anklagelser och personangrepp mot mig. Du anklagar mig för att vara odemokratisk men hemfaller själv åt ett klassiskt auktoritärt grepp, att avskriva din motdebattör som mindre vetande för att själv slippa anstränga dig för att motivera och legitimera dina påhopp och påståenden. Det användes flitigt mot både verkliga och upplevda dissidenter av de styrande i Sovjetunionen.

          En stor skillnad mellan dig och mig verkar vara att jag faktiskt anser att alla människor har rätt till frihet och att uttrycka sina åsikter, inte bara de som hyser samma åsikt som jag själv. Det gäller således både amerikaner och kineser. Även de taiwaneser som inte vill ha självständighet från fastlands-Kina. Istället för att diskutera det faktiska innehållet i mitt inlägg så styrde du direkt över till kommunistspåret. Ett vanligt sätt att avleda diskussionen från att handla om alla de hemskheter som kapitalismen och nyliberalismen givit upphov till.

          Beskriv gärna den ”kommunistiska idéns syn” på mänskliga rättigheter för mig.

          Tolkar jag dig rätt att du på fullt allvar hellre ser ett krig mellan USA och Kina, potentiellt kärnvapenkrig, än att Taiwan fortsätter att vara en del av Kina?

  2. Bergis

    thedoctor,! Du är en romantiker på vänsterkanten tror jag. En sån som sitter och romantiserar saker och ting och inte får något gjort.

  3. brorson

    Under sitt Taiwanbesök sa deb förnäma amerikanskan att det är ett val mellan demokrati och autokrati. Hon menar antagligen att Kina är en demokrati, för USA uppfyller ju alla kriterier för att vara autokratin. Gubbstrutten i Washignton har skapat konflikter mellan länder som för bara ett år sedan var goda grannar, förstört internationell handel, tvinga stora företag att avstå från den ryska marknaden och har påtvingat hela världen en ekonomisk kris, straffar länder somm vägrar fördöma Ryssland och pratar om att ”USA tillåter inte”. . Svenska sossar är så underdåniga så att förre kommunalrådet i Umeå kräver att Turkiet ska uteslutas ur Nato. Vad har då Erdogan gjort för hemskheter just nu. Jo, han har varit olydig mot autokraten i Washington genom att prata med Putin. Precis som Macron, men det väckte ju också ilska hos den svenska Nato-lobbyn. Sverige har inte längre någon självständig utrikespolitik. Myndigheten för psykologiskt försvar, som är en ny myndighet sedan 2022-01-01 övervakar att ingen ”rysk desinformation” sprids i Sverige.

    • thedoctor (inläggsförfattare)

      Jag tror att du prickade alla spikar där. Håller med om allt. När man hör ikoner som Daniel Ellsberg, Robert Scheer, Chris Hedges och Noam Chomsky säga att de aldrig under sina liv upplevt att yttrande- och tryckfriheten varit så allvarligt attackerad och hotad så bör man stanna upp, lyssna och reagera. Våra politiker är så sorgliga att det gör en gråtfärdig. Borgerliga politikers hållning i NATO-frågan har varit förväntad och konsekvent men den rödgröna sidan är en stor besvikelse. De snabba svängningarna får i alla fall mig att undra om det verkligen är så snabba svängningar. Hur länge har detta legat och grott? Att försvarsminister Peter Hultqvist länge velat att vi ska gå med i NATO har ju varit mer än uppenbart men många av de andra ministrarna, inklusive Magdalena Andersson, har mörkat det bättre. Tänk om de haft bara 10% av detta engagemang för miljöfrågorna, inkomst- och förmögenhetsklyftorna, sjukvården eller varför inte fred och nedrustning. USA:s ledarskikt (politiskt, militärt och finansiellt) har herrefolkskomplex (jag vill inte säga lider av för jag tror att de njuter). Det är verkligen ingen överdrift. Precis som du nämner ”USA tillåter inte” vissa saker. Ingen har givit dem den rollen. De har bara utsett sig själva. Det hemska är att detta verkar vara en genuin övertygelse hos många av dessa människor. Denna självbild sitter djupt och härstammar från långt innan nationens grundande då de fortfarande var en koloni. Men sedan 1990-talet har detta, i raketfart (passande nog) utvecklats till vad flera politiska journalister och kommentatorer benämnt som en dödskult, där finansiella vinster och makt väger tyngre än allt levande på Jorden, inklusive oss själva. Detta har på sistone utmärkts tydligast genom hårresande uttalanden från både politiker och representanter för vissa medier där man faktiskt förespråkat användande av kärnvapen i den groteska tron att ett sådant krig faktiskt är möjligt att vinna. Det är sannerligen en märklig tid vi lever i just nu.

  4. brorson

    Jag tror inte att Pelosi är sjuk, utan att hon är en produkt av sin miljö. Hon kommer från en en italiensk-katolsk politikerfamilj i nordöstra USA, där hon som barn hjälpte fadern med hans valrörelse, Hennes egen poliltiska karriär började sedan familjen flyttat till Kalifornien och fick en skjuts framåt, när Kennedy blev USA;s första presudebt med katolsk bakgrund. Biden kommer också från det lägret, och uppför sig som om han vore påven själv, men med ett motsatt budskap än den verklige påven, i t.ex abortfrågan. Utrikesminister

    Blinken gjorde ett märkligt uttalande strax före Pelsosis Asien-resa. Han torde vara den verklige världshärskaren, som använder Pelosi och Biden,. som visar tecken på senil-demens, som sina marinonetter,.Har inte sett sådana tecken hos Pelosi. Trori inte att Blinken vill ha ett kärnvapenkrig, men verkar testa hur långt USA kan gå med sina provokationer, innan Putin, Xi eller Kim -il-jung tillgriper kärnvapen. Har han tänkt ringa upp den, som gör det, för att säga ”Stoppa missilerna, jag backar”? Det fungerar kanske med Putin och Xi, som -. tro det eller ej -.undviker att ta onödiga (sett ur deras perspektiv) isker. Men Kim, som Trump, medelst beröm och smicker lyckades linda runt sitt lilfinger? Så smart är varken Blinken eller Biden.

    Blinken verkar vilja ha ett storkrig, i storleksordning strax under världskrig, men vill inte att USA startar kriget. Och Biden behöver revassch för USA;s snöpliga uttåg ur Afghanistan, som hade så stgora likheter med USA;s snöpliga nederlag i Vietnam 1975, så att man kan tro att uttåget ur Afghanistan är en Hollywood-film med afghaner i rollerna som vietnameser.. Jag är gammal nog (lika gammalsom Biden) för att minnas. USA förlorade Vienamkriget till viss del p.g.a. avaknaden av censur över amerikanska medier., Nu har Pentagon lär sig DEN läxan från Vietnam.

    Nej, jag tror inte att någon av de amerikanska ledarna är sjuka, utan de Biden och Pelosi har äldrats ganska normalt. Jag ser ju hur jämnåriga runt mig plötsligt drabbas av senildemens och förlorar kontakten med verkligheten och håller ändlösa monologer om gamla tider .Om någon uppför sig som om han vore sjuk, så är det vår egen försvarsministger Peter Hultqvist, som verkar lida av pranoid schizofreni. Du vet sådant som drabbar missbrukare, som hugger vilt omkring sig med vad de har till hands, kanske en kniv, mot inbillade monster.

    Min försvarsdoktrin är ”Hopasa på det bästa, men var beredd på det värsta”.. För Hultqvist existerar bara värsta-scenariotg, och just det gör honoms´så farlig..Jag kan lika lite som Hultqist veta exakt vad som rör sig i Putins huvud, men det anser sig Hultqvist veta. Inte nog med att han gror att Ryssland kommer att invadera land efter land vid en eventuell framgång i Ukraina, utan han pratar också om att Sverige och Danmark gemensamt, sedan Sverige blivit medlemi Nato, ska ”kontrollera inloppet till Östersjjön”, i klartextg hindra ryska fartyg att passera in.

    Omnågot skulle kunna provocera fram ett ryskt anfall mot SVerige, så är det just det flagranta brott mot konventioner mot internationell sjöfart. Mig veterligt har Kristersson inte ens kommenterat Hultqvists paranoida fantasier. Men han torde få svärt att backa, om detta är svens säkerhetspoilitik rean före ett regeringsskifte. Hultqvist vet ingenting om militgära realitetger. Han begärde vapenfri tjänst efter två mpånader av sin värnplikt.Jag treor intfe att en person, som fått en officersurtbildning, hade resonerat så korkat. Vad har han tänkt försvara Sverige med, innan hjälp från Nato anländer?

    Stång Östersjön oich soppa ryssen i Ukraina innan han anfaller Sverige efter att först ha besegrat vpåra grannländer på andra sidan Östersjön?!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.