Ikea/Sjukförsäkringen

Ja så var det måndag igen. Har hunnit haft en protokolljustering samt lite annat på förmiddan. Nu väntar en lunch och sedan lite skrivningsövningar samt inläsning inför morgondagens uppgifter.

Man kan inte låta bli att fascineras av Ingvar Kamprad. I helgen åkte familjen ner till Sundsvall för en minisemester för att barnen snart slutar skolan. Att åka till Sundsvall utan att besöka Ikea torde vara som att äta mat utan att svälja.
När man går i detta stora varuhus så kom mina tankar till det första förrådet där Ingvar förvarade sina produkter. Inte större än ett normalt utedass. Men tillräckligt stort för att kunna hålla lager för den cyklande försäljaren. Sen kom tanken att det inte enbart är i Sundsvall detta varuhus finns utan snart i världen alla hörn. Att få uppleva denna resa på en mansålder torde vara unikt. Jag blev tvingad att läsa boken igen. Om du inte läst boken om IKEA så bör du göra det. Då får du reda på hur det hela började, vart namnet kommer ifrån etc. etc. Intressant läsning.
Tänkte ta takboxen men valde att åka utan då vi inte planerade inhandla så mycket. Men envar som åkt förbi Ikea vet att man där garanterat köper mer än planerat. Så hemresan i går blev tämligen trång. När jag packade som bäst och alla passagerare satt sig i bilen med Ikea produkter i knäet sa en av mina skämtsamma döttrar. – Men ska vi inte också köpa en säng?? Vi hade roligt åt det ett tag tills benen domnade av att inte vara utsträckta tillräckligt. Men väl hemma väntar nu monteringen av de inhandlade produkterna. Och på tal om det. Alla känner ju också till att köper man möbler från Ikea följer det med en påse med skruvar o spik. Vad gör man då? Jo man säljer en godispåse som skruvpåse där godiset har formen av skruvar o bultar. Otroligt smart marknadsföring?.

Det är roligt att det syns lite extra från Vännäs i veckan. Det borde vara så varje vecka. Men frågan äger vi ju själva. Goda tanker och idéer som vi för fram borde marknadsföras bättre. Varför är det lättare få genomslag i media i Umeå? Det är ju naturligtvis större population där men sen har ju också medier avsatt plats, tid för de större orterna. Sånt som rör fler personer är ju intressant att ha plats för. Vi ska komma ihåg att media också mäts mot att vara först med artiklar, flest kommenterade artiklar etc. etc. Men nu ska vi få Västerbotten att se på Vännäs utifrån en ort med närhet, nytänkande etc. i samklang med vår vision. Kan du den föresten?

I dagarna har regeringen fattat beslut i sjukförsäkringsfrågorna igen. Bra att man tar ett rejält tag i dessa frågor. Ska vi som land göra folket beroende av bidrag eller ska vi sätta allt vad vi har för att ge folk möjlighet att hitta sig ett arbete, känna sig behövd i samhället etc. För mig är valet enkelt. Den svartmålning som nu pågår är enorm. Självklart är det så att när man gör om systemet så kommer det förändringar för individen både av positiv och negativ art. Men att som LO gjort uppvigla grannar till riksdagsledamöterna tycker jag är att gå för långt. Jag har läst och tagit del av förslagen i sin helhet och jag kan se förslag som den Socialdemokratiska regeringen borde ha tagit för länge sedan. Så att tala om att vi får folk i kö på socialkontoret är att dra för stora växlar av beslutet. Vänta och se mina vänner. Det är en ny era i vårt land. Jobb ska uppgraderas. Det borde det arbetarparti som haft makten enligt mitt tycke på tok för länge också insett. Jag vill ansluta mig till applåden i kammaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.