Så hejdlöst lågt.

H-I SmetanaSå otroligt lågt o irriterande. Offensiv ni gör bort er!

Det finns en reklam för Glocalnet där Robert Gustavsson står o kikar genom nyckelhålet till kvinnornas omklädningsrum. Så kommer det nån och säger att det är lågt. Då kommer Robert med repliken inte lägre än Glocalnet. Tror fler än jag har sett den reklamen.

Jag måste säga att jag idag har bevittnat nåt betydligt ännu lägre än vad Glocalnet någonsin har möjlighet att komma. Det var idag på demonstrationen. Det var ca 300 som samlats för att demonstrera mot rasism och våld överhuvudtaget. Rykten hade gått och jag har själv läst det på väldigt tvivelaktiga bloggar o hemsidor att man rekommenderas att åka till Vännäs. Dom som rekommenderade att åka var såna där ni vet med rakade huvuden och skinnpaj. Lyckligtvis blev det inga av den sorten. Det var heller inte många av "demonstrationsproffsen" vi såg vid förra demonstrationen.

Denna gång var det Vännäs mot rasism som ordnade demonstrationen. Och titta på bilden här ovan så ser ni det jag menar med lågt. Offensiv var här och gick och samlade in pengar till deras valfond samt namnunderskrifter. Vi har alla partier sagt att det inte ska bli partipolitik av detta. Men här reser man från stan (kan jag tänka) och lurar folka att skriva på mot SD och ge pengar till det i Offensivs valfond. Ni hör hur sjukt det låter. Vad kan offensiv göra för att förhindra SD? Hur trovärdig är Offensiv i sina tidigare ageranden?

Visst är allt detta betydligt lägre än Glocalnet någonsin kan komma. Att gå och lura av ungdomar pengar på detta sätt. Och vet du vad de pratade om med namnunderskrifterna. De kommer skicka dem till media för att påverka media att inte sälja annonser eller övrigt mediautrymme till SD.

Att dom inte begriper att just deras ageranden gör att SD får både sympatier och mediautrymme när de deltagit i motdemonstrationer. Huvva vad lågt. Tur dom inte kom till mej för ni kan bara ana vad jag skulle ha sagt till dem.

I övrigt så hade vi en träff i krisgruppen igen. Och alla jobbar på. En del nya personer i gruppen var med. Jag måste säga det igen. Jag är stolt över vår socialtjänst. Dom jobbar verkligen på. Vill uppmana dej att gå promenader i helgen på köpingen för att ha ögon o öron öppna. Och kom ihåg det är inte bara en klyscha. Du gör skillnad!.

6 kommentarer

  1. frank pettersson

    Undertecknad är den som står och samlar in namn och pengar till en kampanj för att hindra Sverigedemokraternas framgångar. Jag fick många positiva kommentarer från människor i demonstrationen. Att ombudsmannen för Kristdemokraterna blir irriterad på att Rättvisepartiet Socialisterna är en del av den antirasistiska kampen förvånar mig inte. Det som dock irriterar mig är att han påstår att pengarna går till vår valfond. Pengarna går till att finansiera vårt antrasistiska arbete, vilket är omfattande (se vår hemsida socialisterna.org). En uppmaning till ombudsmannen: sluta sprida illvilliga rykten. Ett tips till övriga partier i Vännäs: våga visa att ni är en del av kampen mot rasismen vid nästa manifestation.

    Frank Pettersson

  2. morris

    Tycker du verkligen att det är rätt att gå omkring och samla namnunderskrifter av ungdomar som ännu inte är belästa nog om våra ideologier VA!? Ni narrade min dotter som bara går i åttan att skriva på något som hon egentligen inte vet vad det är. Hon gav er inga pengar, dock, men hon hade inte några heller. Otroligt LÅGT att ni gör så här. När jag såg att ni gick omkring med flygblad medmera på förra manifestationen, gick jag därifrån, och fler med mig. Det får vara nån hejd på röstfisket. FY SKÄMS

  3. infyttad vännäsbo

    Kamp mot rasism är väl en synnerligen politisk fråga likväl som det är en fråga för alla medborgare. Jag tycker tvärtom mot herr Smetana (Kristdemokrat): jag tycker det är jättebra att våra politiska partier går ut och visar var de står i en sådan här fråga och verkligen ställer upp personligen på demonstrationer av detta slag som ska samla alla olika sorters människor och politiska riktningar. Ungdomarna ropade så härligt och spontant i demonstrationen i går: ”Ropen skalla – Vännäs åt alla!” (och de gav sig inte:)) Liksom att alla ska få finnas och leva i Vännäs så måste väl alla få vara med i demonstrationen? Det är en demokratisk rättighet att få visa sin åsikt. Jag saknade de övriga partierna. Var var ni??

    inflyttad vännäsbo

  4. H-I

    Vi fanns där alla men gjorde inte samma klavertramp som Offensiv som dessutom inte finns i vår kommun.

    Man kampanjar inte på detta sätt anser jag o många med mej.

    Men i ledet gick representanter från Moderater, Folkpartister, Kristdemokrater, Centerpartiser, Socialdemokrater o Vänsterpartister.

    Vi var alla där. Eniga att arbeta för ett Vännäs åt alla.
    Delar din åsikt det var härligt att höra ungdomarna ropa.

  5. vännäsbo

    Rättelse 1: Jag antar att ”H-I” menar ”Rättvisepartiet Socialisterna” som har en tidning som heter Offensiv och en hemsida som heter http://www.socialister.se
    Rättelse 2: Jag tror nog att det finns ett flertal personer även i Vännäs som sympatiserar med Rättvisepartiet.
    Vad jag känner till så är det ett parti som har ställt upp i många sammanhang runtom i landet när det har handlat om kamp mot rasism. Och det är väl inte fel?

  6. H-I

    1.Tack för rättelsen Självklart menar jag det. I dagligt tal kallas dessa ibland ?offensivare? därav min felskrivning.

    2.Visst kan det finnas sympatier även för Rättvisepartiet Socialisterna i Vännäs liksom det finns sympatisörer för alla andra partier, och jag menar att som en stödjare av den GEMENSAMMA kampen mot SD o rasism är alla välkomna att vara med. Men i en sådan situation på detta sätt agera håller jag fast vid är fel när man inte talar om vad man står för annat än att man är mot SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.