Speciell dag.

Idag är det en stor dag. Vi firar en 15-åring idag. Yngsta dottern fyller 15 och utan att bli alltför sentimental så börjar man fundera att det i alla fall måste ha gått några veckor sen man själv fyllde 15.

Det var ju en viktig dag. Och varför man kom ihåg den dagen var för att man äntligen fick köra moped. Född sent på året fick man ju vänta lite extra medan kamraterna som föddes tidigt på året kört i flera månader.

 

Inget fordon kommer man så ihåg som just mopeden. Lyckan var näst intill fullkomlig när man stolt äntrade sadeln och lät tvåtaktsknattret släppa lös. Jag kan nästan än känna doften av ofullständigt förbränt drivmedel. Att sen vrida ner gashandtaget och sväva fram. Jo det är sant man riktigt svävade fram som ju naturligtvis var en högst subjektiv känsla.

 

Att man just kom över 30 km/timme glömde man för en stund till förmån av känslan att flyga fram. Sen är det ju preskriberat vid det här laget men nog ska det erkännas att efter diverse modifieringar så var hastigheten ofta en annan. Har haft många fordon sen dess torde väl vara ett 30-tal bilar, skoter samt andra fordon men det är mopeden som sitter fast i medvetandet.

 

Men nu blev jag för nostalgisk detta var ju ”några” veckor sen och nu handlar det om min dotter. Hoppas hon idag ska känna sig speciell. Komma ihåg sin 15-årsdag på samma sätt som jag gör. Och vad ska hon då minnas? Kanske att pappa tog sig mer tid denna dag. Jag ska åtminstone försöka så hon känner att det är en speciell dag. Att det liksom är hennes dag. För hon är speciell min dotter. Grattis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.