Partiledarutfrågning.

I måndags var jag ner till Stockholm för att lyssna på utfrågningen av partiledarkandidaterna. Vi var två från vårt distrikt och det var samlat företrädare från alla 26 distrikten för att ställa frågor.

Så det blev en rätt lång utfrågning men kandidaterna svarade tålmodigt på våra frågor. Valberedningens ordförande Chatrine Pålsson Ahlskär hälsade oss välkomna och höll ihop dagen. Utfrågare var ingen mindre än en av våra framstående journalister Willy Silberstein.

På förmiddagen hade valledningen kallat till en presskonferens i riksdagen och den blev välbesökt. Vår utfrågning var på hemlig plats för att få lite lugn och ro utan journalister. Men Chatrine berättade att hon fått många erbjudanden och önskningar att vara med.

Vi ombads att inte Twittra etc. vad som sades och det höll jag även om jag inte kunde låta bli att retas med Expressens journalist Niklas Svensson som utryckte besvikelse att inte kunna vara med och att det var twitterförbud. Sen lyckade han, så duktig journalist som han är, lista ut var vi var i gamla stan. Så han och fler med honom stod utanför ingången, så vi kunde inte gå ut under rasten utan höll oss inomhus.

Utfrågningen stärkte mig i min tidigare inställning vilket val vi står emellan. Och jag blev än tydligare förvissad om att min kandidat är rätt för partiet. Men båda dessa kandidater behövs i partiet så därför var det viktigt att få beskedet att de kan tänka sig samarbeta. För det handlar om helt olika kompetenser och erfarenheter.

Nu råkar det vara en man och en kvinna men som jag tidigare skrivit är jag helt befriad från sådana diskussioner. Det handlar om partiledare och inte kön. Nu har vi vår distriktstyrelse den 10 mars och innan den 12 mars ska nomineringen från oss vara insänd. Så det blir spännande om min kandidat vinner gehör hos DS-ledamöterna.

Hittills är vi delade i länet. Men vi kommer att fatta ett beslut den kvällen och majoritetsbeslut ska vi förhålla oss till i detta nomineringsläge. Sen ska ombuden rösta den 25 april.

Kommer nog vara en av de 12 delegater från Västerbotten som ska rösta fram framtidens partiledare. Och det kan bli spänning ända in i kaklet beroende på vem valberedningen kommer att förslå. Känner personerna så pass väl så kan nog tänka att om Jakob blir föreslagen så kommer Ebba ta strid ända in i kaklet.

Men om Ebba föreslås av valberedningen så kommer Jakob inte ta strid på rikstinget utan träda in som v ordf. Som 2 vice ordförande vill jag fortsatt se David Lega. Han tillför energi och kunskap så honom behöver vi i partiet.

Vem av de två huvudkandidaterna jag vill se om ordförande respektive vice ordförande håller jag inne en stund till men du får möjligen använda kommentörsfältet för att gissa, får vi se om jag svarar.

8 kommentarer

  1. Lars Appelfeltdt

    Ebba, är väl det enda alternativet. Nu är ju redan landet Sverige totalt kört i botten så räddas det som räddas kan.Uppgiften är nog henne övermäktig att få stopp de sista 10 årens galenskap kräver en bromssträcka på 30-40 år.Göran Persson tog pensionsfonen, mord snart varje dag, folk som inte kan läsa när man går ut skolan.Samt en invandring utan kontroll som plundrar landet,får hon stopp på det blir jag kristdemokrat i morgon.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Ja håller med om att uppgifterna för att få ett Sverige som vi vill ha är många och stora. Har ofta tänkt att jag har hållit på med politik i nästan 25 år. Vad har det gett? Men nog har man ändå bromsat ett och annat som inte varit bra under åren. Men några stora reslutat har man inte sett.
      Men håller inte med dig vilken partiledare jag vill se. För mig är det en solklar övervikt på Jakob Forsmed. Hans kunskap är ovärderlig för vårt parti och det behöver vi för att komma fram. Sen behövs även Ebba. Men som 1:e v ordförande.

    • Lars Gidlöf

      Hej

      Roligt att läsa din kommentar. Du skriver BK a om folk som inte kan läsa då de går ut ur skolan och sen skriver du om mord varje dag. Om man nu kan läsa så har ju antalet mord minskat de senaste 20 åren. Hur får du det att gå ihop med läskunskaperna dina
      ?
      Och vilka har ansvarat för skolan de senaste 8 åren?

      • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

        Men nu tror jag att du Lars har kommenterat fel blogg eller hur? Har mig veterligt inte nämt mord i bloggen på jag vet inte när.

  2. Katarina Hampusson

    Hej Hans-Inge,
    jag håller med både dig och Lars A att det är en garanterat tuff uppgift att ”styra upp” Sverige, inte minst enbart utifrån de argument Lars skriver om. Jag är inte med i partiet (inte i något parti…) och det är medlemmarna som ska välja sin företrädare. Mitt ”tyckande” är egentligen ointressant men eftersom du nu frågar:
    Personligen tror jag att Lars Adaktusson skulle ha tillfört svensk politik väldigt mycket men han är nu inte aktuell. Jag ser förtjänster hos båda KD kandidaterna och personligen lutar jag mer mot Jakob Forsmed men tror att Ebba BT blir den som kommer att företräda KD (baserat på antalet som föreslagit henne). Det ska bli väldigt spännande att följa valprocessen.

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Men då är vi ju överens! Jo Lars har jag högsta förtroende för. Men har också respekt för hans val att han känner sig för ny i partiet och han behövs som vår starka röst i Europaparlamentet. Han gör vekrligen ett bra jobb där i bl a utrikesutskottet. Jo min kandidat är absolut Jakob Forsmed med en bakgrund jag har i partiet och hans kunnande. Vi får se vad valberedingen säger. Chatrine Pålsson Ahlskär är ingen duvinge minsann och hon har meddelat att velberedningen kan ha egen åsikt nomineringarna till trots. Så säger en stakr valberedning. Jo spännande är det.

  3. steven

    Hej,
    Nej en ny överslätande, intetsägande partiledare, som Hägglund behöver inte KD. Ebba Bosch Thor är den ledare ni behöver om ni har ambitionen av att utmana och växa, men du är nöjd med max 5,2 %.
    Då önskar jag dig/er lycka till isf !

    • Hans-Inge Smetana (inläggsförfattare)

      Nej jag är inte nöjd fel av dej. Men jag vet vad politik handlar om bakom så därför blir valet lätt. Sen är du välkommen som medlem i partiet då får du vara med och välja ordförande. Att kalla Hägglund intensägande partiledare så vet du inte vad du talar om..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.